Kılıçdaroğlu'nun önüne yattılar!

Kılıçdaroğlu'nun önüne yattılar!
Fatih Belediye Meclisi’nin ikinci oturumuna, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Ramazanoğlu ile ilgili söylediği sözler damga vurdu. AK Partililerin ağır ifadelerle Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesi üzerine CHP’liler geçmişte yaşananları hatırlattı ve
Haber: Ufuk Çoban

Fatih Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nda gündem dışı söz alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Nazmiye Sümeyye Sayan tartışmaların fitilini ateşleyen isim oldu. Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı sözler söylediğini savununca CHP'li Meclis Üyesi Hikmet Öz, 'ahlâk dışı' sözüne tepki gösterdi. CHP'li Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü ise araya girerek tecavüz olayının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı ile ilgili "Bir kere rastlanmış olması hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz sözlerine ithafen "O anne bir kereden birşey olmaz demişti" diye konuştu. CHP'li meclis üyeleri "Gürültüyle bu ayıbı örtemezsiniz" yazılı kağıtlarla olaya tepki verdi. Yaşanan tartışmalar AK Parti Meclis Üyesi Salih Akverdi'nin sözleri ile adeta tavan yaptı. 

Bu ifadeler kadına hakarettir
Fatih Belediye Meclisi ikinci oturumu hararetli tartışmalara neden oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin gündeme geldiği meclis toplantısında gündem dışı söz alan AK Partili Nazmiye Sümeyye Sayan, söylenenleri 'Ahlak dışı' olarak yorumladı. Kılıçdaroğlu'nu istifaya da çağıran Sayan, "Kılıçdaroğlu yapmış olduğu cinsiyetçi açıklamaları ile siyasi sınavında bir kez daha beceriksizliğini ispatlamıştır. Bu çirkin ifadeler kadınlara hakarettir" ifadelerini kullandı.

Anamıza sövenleri kınamadınız
Ak Partili Sayan'a sert tepki gösteren CHP'li Hikmet Öz, “Sizin bakanınız Reza Zarrab'ın önüne yattı. Niye ayıplamadınız?” diye sordu. Öz, “Analarımıza küfür eden müteahhitleri kınamadınız, Ali Ağaoğlu'nu kınamadınız, ananıda al git diyenleri, şehidimize kelle diyenleri, neden kınamadınız?” tepkisini gösterdi. CHP Fatih İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkanvekili Soner Özimer ise, “Çocuk istismarcıları ile kolkola gezen bir partinin ahlaktan bahsetmesi bizi üzmüştür” dedi.    

Soru önergeleri verildi
Fatih Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. olağan oturumu Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturumda AK Parti Grubu'na Veysal Karani Yüksel, CHP Grubu'na Hikmet Öz Grup Başkanvekilliği yaptı. Meclis 1. Başkanvekili Hasan Suver meclisi yöneten isim oldu. Oturumda 9 gündem maddesi üyelerin oylarına sunuldu. Toplantıya başlamadan 6 yazılı önerge okundu ve oy birliği ile Başkanlık Makamı'na havale edildi. Meclis'te ilk olarak önergeler okutuldu CHP'liler Fatih Belediyesi'nin sınırları ile ilgili, ilçedeki ses kirliliği, Haydarhane Haziresi, Çapa ve Cerrahpaşa Hastaneleri'nin son durumu, İstanbul Üniversitesi'nin yenilenen binalarında arkeolojik eserlerin bulunması, elektromanyetik alanların sağlığa olan etkilerinin azaltılması ilgili bilimsel çalışmalar yapılması ile ilgili soru önergeleri verdi. Önergeler oybirliğiyle başkanlık makamına havale edildi. Daha sonra bir önceki toplantının tutanak özeti okundu. 

Ahlâk dışı tartışması
Meclis'te gündem dışı söz alan AK Partili Nazmiye Sümeyye Sayan kürsüye gelerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkında söylediği sözler ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı bir söz söylediğini savunan Sayan, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Sema Ramazanoğlu'nu hedef alan ve bir parti liderine yakışmayacak ahlâk dışı sözler sarfetmiştir" dedi. Bunun üzerine CHP' Meclis Üyesi Hikmet Öz'den 'Ahlak dışı' sözüne tepki geldi. AK Partililer'de CHP'lilere tepki gösterince tartışmalar iyice alevlendi. Tartışmanın bağırışmaya dönüştüğü anlarda Sayan sözlerini tamamlamaya çalıştı. Sayan'ın, "Unutmamak gerekir ki bu sözler bir bakana değil aynı zamanda anneye yöneliktir" sözü üzerine CHP Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü araya girerek tecavüz olayı ile ilgili Bakan Sema Ramazanoğlu'nun, sözlerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı
Bu arada Sayan sözlerini sürdürmeye çalıştı. Sayan, "Bu sözlerin ardından kendisinden özür beklerken söylemlerini daha da perçinleyen ana muhalefet liderinin nasıl bir ruh hali içinde olduğunu tahayyül etmek son derece zordur. Türk örf adet ve geleneklerimizde eşine hanım diye ifade eden ecdadımızın torunları olarak kadınlarımıza yönelik böyle bir tavır içerisinde olan şahısların siyasi arenadaki varlığını kullanarak sarf etmiş olduğu sözleri maalesef bizden sonraki nesillere bırakacağımız, tarihi mirasımıza olumsuz bir hadise olarak kaydedilmiştir. 
Kılıçdaroğlu yapmış olduğu cinsiyetçi açıklamaları ile siyasi sınavında bir kez daha beceriksizliğini ispatlamıştır. Bu çirkin ifadeler kadınlara hakarettir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu alkışlayan herkese de sorumluluk yükler. Sayın Kılıçdaroğlu, siyaset kürsüleri sizin kadınları aşağılama yeriniz değildir. Başta şahsım ve AK Parti Grubu adına bütün kadınlara CHP Genel Başkanı'nın kullandığı bu üsluptan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Cinsiyetçi söylemlerinden dolayı Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırıyor ve toplumdan amasız, fakatsız özür dilemesini bekliyorum" dedi. Bu sözler üzerine AK Partililer Sümeyye Sayan'ı alkışladı.

Zarrab'ın önüne yatanları ayıplamadınız!
Daha sonra söz alan CHP'li Hikmet Öz, "Çocuklarımızın artık son yıllarda bazı vakıf, dernek ve toplumun her bölümünde tecavüzlerden, istismarlardan korunması için önce Yüce Allah'ın, sonra namuslu insanların koruması için dua etmekten başka bir şey yapamaz hale geldik. Türkiye ne yazık ki bu hale geldi. Hanımefendi genel başkanımıza ahlak dersi verdi ama Sayın Kılıçdaroğlu 'bu konu örtülmeye çalışılıyor' anlamında bu sözü kullandı" dedi. Elindeki gazeteyi gösteren Öz, "Sizin bakanınız Reza Zarrab'ın önüne yattı. Niye ayıplamadınız?" diye sordu. 

Cinsi sapık yargılanıyor
CHP'li Öz'ün Reza Zarrab hakkında söylediklerine AK Partililerin tepki göstermesi üzerine Öz, "Gürültü ile bizi susturamazsınız. Sizler kadınların gülmesine karıştınız, analarımıza küfür eden müteahhitleri kınamadınız, Ali Ağaoğlu'nu kınamadınız. Şehvet duygularını kabartan Diyanet'in başındaki adamı kınadınız mı, ananıda al git diyenleri, şehidimize kelle diyenleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuran iki önderimize ayyaş denirken kınamadınız mı? Bizim genel başkanımıza kimsenin ahlak dersi vermeye hakkı yoktur. Bazı ayıpları gürültü yaparak kesmeye hakkınız yok" dedi. Bunun üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Veysal Karani Yüksel, "Bu cinsi sapık yargılanıyor. Gürültünün arkasını savunan CHP'liler. Vakıfları karalamak doğru değildir. Eğer birilerinin önüne yattığı gibi kelimeler yakışıyorsa savunun" çıkşını yaptı. 

Düğünde takı tablosu gibi
CHP’li üye Cengizhan Topçu ise eski Bakan Muammer Güler'in sözlerini hatırlatarak, "Bu sözleri literatüre sizin bakanınız kazandırdı. Demek ki zihinlerin ardında cinsiyetçi bir anlayış var ki. Zamanında desteklenen bakanın korumacı bir zihniyetle söylediği cümle bugün cinsiyetçi bir söylem olan bir hale geldi. Esas utanılması gereken tablo çocuklara tecavüz skandalını savunup bir kereden birşey olmaz deyip ve sayın bakan hakkında verilen gensoru sonrası sanki bir düğünde takı tablosu gibi vermiş olduğu utanç tablosudur. Bizim özür dileyecek bir şeyimiz yok ama bu tablodan sonra sizi hiçbir özür kurtaramaz" dedi. 

Akverdi'nin sözleri ortalığı karıştırdı
Bunun üzerine AK Parti Meclis Üyesi Akverdi söz aldı. Akverdi, "Çok sert bir tartışma oldu ama hep doğru ve gerçeği söylemeliyiz. 13 senedir iktidardayız ama Cumhuriyet 90 seneden beri burada. Biz geçmişe bakacak olursak birçok insan insanlığından utanacaktır. Ama bu ülkede yaşandı diye elinin tersiyle itip geçti. Bugün bunları gündeme getirmenin kimseye faydası yok. Daha dün İSKİ'nin eski Genel Müdürü Ergün Göknel ne diyordu bilmem kaç milyar para verip nikahladım öbür kadını diyordu" sözlerini sarf etti. Ergun Göknel öreneğine CHP'liler "Biz kendi ellerimizle savcılığa verdik" tepkisini gösterinde Akverdi çok tartışılacak, "Siz kimsiniz... dini, imanı, vicdani insan olmayı biz getirdik ya" sözlerini söyledi. CHP'lilerin tepki olarak sıralara vurmasına aldırmayan Akverdi, "Bunlar başörtülü kız çocuklarımızı Belgrad ormanlarına götürdüler. Genel başkanınız kasetle geldi savunuyorsunuz" dedi. Bu sözler üzerine tepkilerini sürsüren CHP'liler "Salih bey sanki İslamiyet'i tekeline almış eleştirisi" yaptı. Daha sonra Hasan Suver toplantıya ara verdi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.