Kıvrıcık Ali'yi on binler uğurladı

Kıvrıcık Ali'yi on binler uğurladı
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden "Kıvırcık Ali" lakaplı türkücü Ali Özütemiz'in (42) askerden izne gelen oğlu Eren Özütemiz, gözyaşlarına boğuldu. Avcılar'daki Er Mahmut Dede Cemevi'ndeki tören öncesi taziyeleri kabul eden Eren Özütemiz, babas
 
Kıvırcık Ali son alkış…
 
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden "Kıvırcık Ali" lakaplı türkücü Ali Özütemiz'in (42) askerden izne gelen oğlu Eren Özütemiz, gözyaşlarına boğuldu. Avcılar'daki Er Mahmut Dede Cemevi'ndeki tören öncesi taziyeleri kabul eden Eren Özütemiz, babasının sazına sarılarak feryat etti.
'daki bir canlı yayına yetişmek üzere 'na giderken Tepecik mevkiinde dün sabah geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in Yeşilkent mahallesindeki cenaze töreninde yaşandı.
Cenaze törenine katılan on binlerce kişi Er Mahmut Dede içi ve önündeki caddeyi tamamen doldurdu.
İzdiham yüzünden Kıvırcık Ali'nin cenazesi güçlükle avluya çıkarıldı. Basın mensupları ve Özütemiz ailesi zor anlar yaşadı. Vatani görevini yaparken babasının ölüm haberini alan birliğinden aldığı özel izinle cenaze törenine katılan Eren Özütemiz, babasının kendisine emanet ettiği bağlamayı elinden hiç düşürmedi. Babasının sazına sarılan Özütemiz, "Baba hani sen beni görmeye gelecektin. Bak ben geldim. Ben seni dört kolluyla uğurlamaya mı gelecektim" diye feryat etti.  Eren, bir ara kalabalıktan bunalıp sazını havaya kaldırarak, tepki gösterdi. Cem evine Kıvırcık Ali'nin poster ve Türk bayrağı asıldı. Caddeler kalabalık tarafından doldurulunca, bazı vatandaşlar çevredeki binaların çatılarına çıktı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde cenaze namazını kıldıracak, Dedesi güç anlar yaşadı.
Devreye kendisi de Alevi Dedesi olan Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ girdi. Sağ, konuşmasıyla kalabalığı sakinleştirdi. Cenaze namazının darlık yüzünden mezarlıkta kılınacağını, yapılacak dualara eşlik edilmesini istedi. Kalabalık, dualara hep birlikte eşlik etti. Kıvırcık Ali'nin cenazesi alınan helallik alınmasının ardından kalabalığın alkışları ve çiçek yağmuru altında Güzelce Mezarlığına götürüldü.
Sanatçı Dostları yalnız bırakmadı
Cenaze törenine Türk Müziği Sanatçıları Arif Sağ, İzzet Yıldızhan, Tolga, Pınar Sağ, Edip Akbayram, Suavi, Onur Akın, Erdal Erzincan gibi birçok dostu katıldı. Birçok siyasi partinin çelenk gönderdiği cenaze törenine Volkan Konak’ da çelenk gönderdi.
Başkanlarda oradaydı
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Eski İl başkanı Berhan Şimşek’de Ali’yi son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.
 BABASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI
Halk ozanı olan babası Ali Özütemiz de Kıvırcık Ali doğmadan 37 gün önce trafik kazasında ölmüş. Kıvırcık Ali bir röportajında babasıyla ilgili olarak şunları söylemişti: ''Bu zorlu yolculukta ben doğmadan önce kaybettiğim, adını taşıdığım babamın sazını çalıyorum. Bana uğur getiriyor.''
O BİR FENOMENDİ
Kıvırcık Ali bir fenomendi, en çok korsan kasedi basılan kişiler arasında Tarkan’dan sonra ikinci sırada geliyordu. ’dan ’ya konser vermediği yer kalmamıştı. ’ya o kadar çok gidip geldi ki, bir gün vizesinde problem çıkıp Almanya’ya giremeyince oradaki Türkler Alman Konsolosluğu’nu telefon yağmuruna tuttu ve vizesindeki sorun giderildi. Müzik piyasasının başarısına akıl sır erdiremediği bir türkücüydü.
EŞİ PERİŞAN
Ali Özütemiz, geçtiğimiz yıl Aslı Güven ile masasına oturmuştu. Nikah şahitliğini ’in yaptığı sanatçı, bir yıllık evliyken hayata veda etti. Ölüm haberiyle yıkılan eşine doktorlar sakinleştirici vermek zorunda kaldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.