KKTC’li bakandan Akgün’e ziyaret…

KKTC’li bakandan Akgün’e ziyaret…
Çeşitli temaslarda bulunmak için İstanbul’a gelen KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
2011 yılının Türkiye’de “ KKTC   Yılı ” ilan edildiğini dile getiren   KKTC’li Bakan Dürüst tüm Büyükçekmece halkını yavru vatana davet etti.
Son dönemdeki tartışmalara değinen Dürüst, kimsenin Türkiye ile KKTC’nin arasını açmaya gücünün yetemeyeceğini söyledi.
Dürüst; “ Farklı sesler çıkarılmak istense de , bizim   her zaman Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız vardır.   KKTC Türkiye'nin desteğiyle ayakta durduğunun sonuna kadar bilincindedir” dedi.
Başkan Akgün ise KKTC Bakanı Dürüst’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek “Biz tek millet 2 devletiz. Bunun aksini düşünmek mümkün değildir ”şeklinde konuştu.
Büyükçekmece ile Kıbrıs halkının arasının çok iyi olduğuna da değinen Akgün; “ Her zaman iyi ilişkiler içinde olduğumuz   KKTC’ye inanıyorum ki Büyükçekmeceliler bu sene ayrı bir önem   göstereceklerdir. Tatile çıkacak vatandaşlarımızın KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerini görmesini çok arzu ediyorum” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.