Kocaeli Adliyesi'nde şok tayinler

Kocaeli Adliyesi'nde şok tayinler
12 Haziran seçimlerinin ardından gelen ilk kararname...
12 Haziran seçimlerinin ardından gelen ilk kararname ile, Kocaeli Adliyesi'ndeki Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı Vekili, Adalet Komisyonu Başkanı'nın da bulunduğu onlarca savcı ve hakimin tayini çıktı.

Başsavcı Mehmet Fatih Özdemir İstanbul Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Başsavcı Vekili İsmet Acar'ın Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na, Adalet Komisyonu Başkanlığının yanı sıra Ticaret Mahkemesi Başkanı da olan Ferhan Arıkan'ın da Kartal Hakimliği'ne atanması dikkat çekti.Kocaeli'de adli çevrelerde büyük şok etkisi yaratan tayinlerlerle ilgili olarak kimse yorum yapmak istemezken, daha önce Kocaeli'de görev yapan hakim ve savcıların daha büyük kentlere terfien atanması nedeniyle bu durum "HSYK operasyonu" olarak değerlendiriliyor. Yurt genelinde yer değiştiren 2 bin 300 hakim ve savcı arasında bulunan Kocaeli'deki hakim ve savcılar böylesine toplu bir tayini beklemediklerinden büyük bir şok yaşarken, gidecekleri yeni görev yerleriyle ilgili incelemelere de başladılar.

Kocaeli'ne 2008 yılı Ekim ayında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden gelen Başsavcı Mehmet Fatih Özdemir, bundan böyle İstanbul Sultanbeyli İlçe Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapacak. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına ise İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler atandı. Yaklaşık 7 yıldır Başsavcı Vekili olan, ayrıca F Tipi Cezaevleri'nden de sorumlu olan İsmet Acar İstanbul Kartal Cumhuriyet Savcısı olarak, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhan Arıkan da Kartal Hakimliği'nde görev yapacak. Hakim Ferhan Arıkan aynı zamanda yeni kurulan Ticaret Mahkemesi Başkanlığı'nı da yapıyordu.Başsavcı Mehmet Fatih Özdemir`in yerine İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler atandı. İsmet Acar'ın yerine Başsavcı Vekilliğine ise Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Özcan Ahmet Yılmaz atandı.Bu kararname ile Kocaeli Adliyesi'nden birçok hakim ve savının tayini çıkarken, Kocaeli Vergi Mahkemesi üyesi Mustafa Balcı Gaziantep Vergi Mahkemesi Başkanlığı`na, Kocaeli Vergi Mahkemesi üyesi Hüseyin Aydemir İstanbul Vergi Mahkemesi üyeliğine, Kocaeli İdare Mahkemesi üyesi Yasemin Kısmet Mersin İdare Mahkemesi üyeliğine, Kocaeli İdare Mahkemesi üyesi Aziz Ulupınar, İzmir İdare Mahkemesi üyeliğine atandı. Kocaeli'nin Gebze, Gölcük, Körfez gibi diğer ilçelerinden de birçok hakim ve savcının başka bölgelere tayini çıktı.Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu, Türkiye'de 2 bin 300 gibi çok yüksek sayıda hakim ve savcının aynı anda yer değiştirmesinin ilk kez yaşandığını belirtirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.