KOLTUK SALLANDI!

KOLTUK SALLANDI!
CHP İstanbul'da 36 ilçede kongre heyecanı yaşandı, birçok ilçede başkanlık el değiştirdi. Sadece Maltepe ve Kadıköy'de çarşaf liste uygulamasına gidilirken, bazı ilçelerdeki sert tartışmalar kongrelere damga vurdu.
 CHP İstanbul'da ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Kongreler sonucunda birçok ilçede başkanlık el değiştirirken en çekişmeli kongre, Avcılar, Beşiktaş, Ümraniye ve Arnavutköy'de yaşandı. Avcılar'da Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli'nin desteklediği mevcut İlçe Başkanı Yüksel Can rakibi Erhan Bozan'dan 11 oy fark yiyerek koltuğunu devretmek zorunda kaldı.

Birçok başkan gitti
Fatih, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Güngören, Başakşehir, Beylikdüzü ve Zeytinburnu'nda da yapılan kongreler sonrası başkanlar değişti. Güngören'de Alaettin Aktay mevcut Başkan Hüseyin Konuk'u 19 oy farkla geride bırakırken, Başakşehir'de İlçe eski Başkanı Özgür Karabat rakibi Hüseyin Arda Engizek'e 81 oy fark attı.

Yine yeniden Karabat
CHP Bekyoz İlçe Başkanlığı için dört aday yarıştı. Seçimi Mahir Taştan kazandı. Mevcut İlçe Başkanı Şevket Arıkan kaybeden isim oldu. Sancaktepe İlçe Kongresi'nde ise Alper Yeğin 142 oy alarak başkan seçildi. Yeğin diğer adaylar, Ali Polat, Ali Şahin ve Daimi Derin'i geride bıraktı.  
Sultanbeyli'de de Murat Kantekin ve Hayati Bozkaya yarıştı. Seçimi Murat Kantekin kazandı. Mevcut başkan Hayati Bozkaya koltuğunu bırakma zorunda kaldı. CHP Bayrampaşa'da ise mevcut başkan Hasan Mutlu 222 oy ile yeniden ilçe başkanı seçildi. Rakibi Remzi Albayrak ise 169 oy aldı. Eyüp'te yine mevcut Başkan Sinan Akçiçek 201 oy alarak tekrar ilçe başkanı oldu. Rakip aday Cahit Ataker de 178 oy aldı. Başakşehir'de de İlçe eski Başkanı Özgür Karabat 219 oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Diğer aday Hüseyin Arda Engizek ise 138 oy aldı.

Fatih'i Özimer göğüsledi
Fatih'te zorlu bir yarış yaşandı. Soner Özimer 128 oy alarak kazanana isim oldu. Diğer adaylar Fazıl Uğursoylu 82, mevcut Başkan Bülent Sülek 85, Turan Durmuş ise 63 oy aldı. CHP Tuzla İlçe Başkanlığı Kongresi'ni de 181 oyla mevcut İlçe Başkanı Ali Çelik kazandı. Diğer aday Salih Karaoğlu ise 158 oy aldı. Üsküdar'da da mevcut İlçe Başkanı Erdoğan Altan kazandı. Kongrede üç aday yarıştı. Altan, Orhan Ülker ve Binali Coşkun'u geride bırakan isim oldu.

Nazım Asan ikinci olabildi
CHP Büyükçekmece'de mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak tek liste ile girdiği kongreden tekrar ilçe başkanı olarak çıktı. Ataşehir'de de tek aday Hakkı Altınkaynak kazandı. 
Arnavutköy'de ise 3 aday kıyasıya yarıştı. Mevcut İlçe Başkanı Nazım Asan 63 oy almasına rağmen başkanlığı devretmek zorunda kaldı. Yeni Başkan Mustafa Keskin 84 oy alarak iki rakibini geride bıraktı. Diğer aday Uğur Tuncel 41 oy aldı. Çekmeköy Hüseyin Kızıldaş kazandı. Mevcut İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt kaybeden isim oldu.

Esenyurt tek liste
Gaziosmanpaşa'da ise Yılmaz Yıldırım ipi göğüsledi. Yıldırım 189 oy alırken rakibi Hasan Temel 148 oyda kaldı. Esenyurt'ta mevcut İlçe Başkanı Ali Gökmen tek liste ile girdiği kongreden başkan olarak çıktı. Gökmen 400 delegeden 207'sinin oyunu aldı. Katılımın az olması dikkat çekti. Sultangazi'de ise iki aday yarıştı. Mustafa Tiryakioğlu 187, Ali Acar ise 185 oy aldı. Mustafa Tiryakioğlu yeni ilçe başkanı oldu. Mevcut başkan Ali Boztaş aday olmadı.

Bozan ezber bozdu
Kıyasıya bir yarış yaşanan Güngören'de ise Alaettin Aktay mevcut Başkan Hüseyin Konuk'u yenmeyi başardı. Aktay 202 oy alırken Aktan 183 oyda kaldı. Avcılar'da mevcut başkan Yüksel Can rakibi Erhan Bozan'ın karşısında yenilgiye uğradı. 203 oy alan Erhan Bozan yeni ilçe başkanı seçilirken, Belediye Başkanı Handan Toprak'ın adayı olarak bilinen mevcut Başkan Yüksel Can 192 oyda kaldı. Maltepe'de diğer ilçelerin aksine kongrede çarşaf liste uygulamasına gidildi. Engin Özkan, Halet Ateş, Bülent Tufan, Lütfü Binici ve Zeynep Babacan'ın aday olduğu kongre sonucunun bugün açıklanması bekleniyor. Kadıköy'de Maltepe gibi çarşaf liste uygulanan bir diğer ilçe oldu.

Beşiktaş el değiştirdi
Zeytinburnu İlçe Kongresi'nde seçimi eski ilçe başkanlarından Metin Doğan kazandı. Mevcut Başkan Barbaros Doğruel koltuğunu kaybeden isim oldu. Kağıthane'de ise kongre sonucunda yeni başkan Mehmet Ali Yüksel oldu. Şişli İlçe Kongresi'nde mevcut başkan Veli Çelik kazandı. Beşiktaş ise başkan değişti. Mevcut Başkan İlker Uygun rakibi Sebahattin Öztürk'ün karşısından yenilgiyle ayrıldı. Öztürk 195 oy alırken İlker Uygun 177'de kaldı.

3 oyla başkanlık gitti
Bakırköy'de mevcut Başkan Celal Sevinç tek liste ile girdiği kongrede tekrar başkanlığa seçildi. 
Ümraniye'de ise Cafer Aktürk kazandı. Aktürk 199, Zeynel Kızılkaya ise 196 oy aldı. Mevcut İlçe Başkanı Kızılkaya 3 oyluk bir farkla koltuğunu devretmek zorunda kaldı. Sarıyer'de ise 220 oy alan mevcut Başkan Mehmet Deniz yeniden ilçe başkanı seçildi. Rakibi Ali İhsan Özdemir 153 oy aldı.
Esenler'de tek liste seçime giren mevcut Başkan Cafer Turna tekrar İlçe Başkanı seçildi. Adalar'da Hıdır Delipınar ilçe başkanı olurken Bağcılar'da mevcut İlçe Başkanı Murat Sönmez ve Cengiz Kaya yarıştı. Pendik'te ise mevcut İlçe Başkanı Kemal Ercan yeniden başkan seçildi. EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.