Koza-İpek hisseleri resmen çakıldı

Koza-İpek hisseleri resmen çakıldı
Borsadaki sert yükselişe rağmen, Doğan ve paralel yapıya yakınlığıyla bilinen şirket hisselerindeki yüzde 15'i aşan düşüşler dikkat çekti...
 Borsanın dünkü yüzde 6'ya yaklaşan yükselişi bazı şirket hisselerine yansımazken, bankacılık hisseleri adeta şov yaptı. BIST’te işlem gören bankalar dün ortalama yüzde 7,40 değer kazandı. Endeksin yükselişine olumlu etkide bulunan diğer bir sektörler ise ulaştırma, teknoloji ve iletişim ila turizm sektörü hisseleri oldu. Bu sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri BIST’ten daha iyi bir performans sergiledi. Bir diğer yükseliş ise GYO'larda görüldü. Yükselişte gayrimenkul yatırımlarının hızlanacağı beklentisi etkiliydi.
KOZA-İPEK HİSSELERİ RESMEN ÇAKILDI

Öte yandan bu coşkuya ortak olamayan hisseler de vardı. FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan İpek Koza Holding’in bağlı şirketlerinden Koza Madencilik yüzde 10.38 düştü. İpek Enerji'deki düşüş ise yüzde 12 oldu. Koza Altın'daki düşüş ise yüzde 2.43’ü buldu.
Türkiye’nin istikrar kazanımının ardından, günün kaybedenlerinden biri de Aydın Doğan’ın patronu olduğu Doğan Holding ve bağlı ortaklıkları oldu. Seçim sonucunun ardından Doğan Holding yüzde 14.51 değer yitirdi. Hürriyet Gazetecilik hisselerindeki düşüş ise yüzde 10.93 olarak kayıtlara geçti. Grubun iştiraklerinden DoğanBurda'daki düşüş ise yüzde 6 oldu. Doğan Gazetecilik hisselerindeki kayıp ise yüzde 6’yı aştı.

Holding'teki günlük erime 235 milyon TL

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.4 oyla birinci çıkması, piyasa tarafında ‘güçlü iktidar’ algısı yarattı. Fakat bu durum Doğan Grubu hisselerinde negatif etkiye yol açtı. Seçim sonucunun ardından Doğan Holding’in piyasa değeri 1.6 milyar TL’den 1.4 milyar TL’ye geriledi. Bir günlük erime ise 232 milyon 524 bin TL oldu. Hürriyet Gazetecilik’in değerindeki erime ise 36 milyon 640 bin TL oldu. Doğan Gazetecilik 14.7 milyon TL ve DoğanBurda hisseleri ise 3.3 milyon TL'lik erime yaşandı. 

medyahber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.