Kürsü Sende Söz Sende

Kürsü Sende Söz Sende
AK Parti Esenyurt İlçe gençlik kollarının her mahallede gerçekleştirdiği Genç Kürsü Vizyon 2023 programları, İlçe Gençlik kolları başkanı Onur Şimşir ve yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı programlara Esenyurt’lu gençler ilgi gösterdi.
Her hafta sonu farklı mahallelerde düzenlenen Genç Kürsü bu hafta Talatpaşa mahallesi, Fatih mahallesi ve İnönü mahallesinde gerçekleşti.Talatpaşa Şehitler parkı sosyal tesislerinde düzenlenen, programa İstanbul milletvekili Halide İncekara , Esenyurt Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu AK Parti Esenyurt İlçe başkanı Şenay Değer, İlçe Kadın kolları başkanı Pakize Yağcı, İlçe yönetim kurulu ve AK Partili gençler katılım sağladı.
           
AK parti İstanbul il başkanlığı tarafından organize edilen ve 39 ilçede uygulamaya konulan “Genç Kürsü Vizyon 2023” adındaki programlarda gençlerin kendilerini kürsüden ifade etmeleri ve geleceğe dair nasıl vizyon ortaya koyacakları hedefleniyor.
 
Cumhuriyetimizin 100. yılında nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, konulu programda gençlerin düşüncelerine yer verildi. Çok farklı düşüncelerin çıktığı ve gençlerin kendilerini kürsüden ifade etme imkanı verilmesi bir çok genç tarafından takdirle karşılandı. Gençlere yönelik, bu imkan vasıtası ile sürekli olarak dinleyen pozisyonunda olan gençlerin şimdi kürsüden söz sahibi olmaları ve düşüncelerini dinleyenlerin milletvekili, belediye başkanı ve ilçe başkanı düzeyinde dinleyiciler olmasından dolayı memnun olduklarını belirttiler.
 
Mahalle gençlik kolları başkanlarının açılış konuşmasıyla başlayan programlarda daha sonra ilçe gençlik kolları başkanı Onur Şimşir’in konuşması ile devam ederek, yaptığı konuşmasında,
Şimşir “Partimiz gençlere en çok önem ve değer veren parti olarak ön planda yer almaktadır.
Amacımız burada bulunan bütün arkadaşların aktif olarak siyasette bulunmalarını sağlamaktır.Hangi düşünceye sahip olursanız olun fakat muhakkak taraf olduğunuz yerde aktif olarak siyaset yapan bireyler olmanız gerekmektedir.
 Siyasette taraf olmayanın bertaraf olacağını ve gençlere bu anlamda AK Parti kapılarının sürekli olarak açık olan tek siyasi parti olduğunu ifade etti.
Esenyurt’un değişim ve gelişimine paralel olarak gençlerinde bu gelişim ve değişimden siyaset alanında, istifade etmesi gerektiğini söyleyen Şimşir,  kendi yönetiminde bulunan bir genç arkadaşımızı milletvekili adayı yapmak adına öne çıkardıklarınıda” belirtti.
 
Kadıoğlu “ Gençlerin her zaman yanındayız”
Gençlerin kürsüde kendilerini ifade ettikleri toplantıya Esenyurt Belediye başkanı Nemci Kadıoğlu’ yaptığı konuşmada,
Ak Partinin içerisinde önemli ve nitelikli gençlerin olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Kadıoğlu “Gençliğimizin her gün arttığını görüyorum.Geçmişte birileri tarafından Türk gençliğine biçilen görev guruplara ayrılıp birbirine vurmak kırmaktı.Fakat dünya farklı bir yönde ilerlemekte, gelişmekte ve ekonomiyi ön plana çıkararak birlikte yaşamaya doğru gitmektedir.
Yapmış olduğumuz eserlere sahip çıkacak gençleri görmek beni çok duygulandırıyor.
Bizim zamanımızda böylesine büyük genç oluşumlar yoktu ama şuan sizlerin böyle geniş katılımlı ortamlarda bir araya gelerek geleceğe dair konuşmalarınızdan çok mutlu olduğumu belirtmek isrtiyorum.Yerel yöneticiler olarak sizin gibi gençlerin her zaman yanında olacağız.Fakat önümüzde milletvekilliği seçimi var biliyorsunuz.Bu sebeple toplantılarınıza katılan değerli milletvekillerimizi dikkatle dinleyerek onların tecrübelerinden faydalanmanız gerekiyor.Ülkemiz ve milletimiz için Türk gençliği olarak yolunuz ve bahtınız açık olsun” dileyerek sözlerine son verdi.
Halide İncekara “ Siz çalışın, siz üretin”
Gençlerin davetine icabet ederek katılan İstanbul milletvekili Halide İncekara yaptığı konuşmasında “ Esenyurt’ta Belediye Başkanımızın gençlere yönelik yaptığı kültürel faaliyetler neticesinde gördüğüm kadarı ile gençler sanatla iç içe yaşıyor.Bu gençlerimizin yaptığı konuşmalar, hayata geçirdikleri aktiviteler ile geleceğin milletvekillerini, sanatçılarını, bilim adamlarını görüyorum.Esenyurt’ta yapılanları görüyoruz.Nerde 2002’nin Esenyurt’u nerde 2011’in Esenyurt’u Belediye Başkanımızı ve tüm AK Parti teşkilat mensuplarımızı kutluyorum.
Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kadroları olarak, biz uzun bulup kısaltmadık, şişman bulup zayıflatmadık, geniş bulup daraltmadık. Tam tersine bu kadro dar buldu genişletti, kısa buldu uzattı, zayıf buldu şişmanlattı.Fakat geçmişten gelen öyle bir miras varki, şimdi anca toparlanıyor.Bugün 2023’ü konuşuyoruz, fakat bugün siyaset boşa konuşmadan çok çalışarak, üreterek, bu ülkeyi iyi bir yere getirmek için şimdiden yediden yetmişe çalışan bir nesil görmekteyiz.Türkiye’de ve Esenyurt’ta her şey çok güzel, gençler olarak siz konuşun, hayal edin ve gerçekleştirin” dedi.
Kürsü sende programında daha sonra gençler kürsüde konşarak istek ve sorularını dile getirdiler.Programın sona ermesi ile Şehitler parkını gezen milletvekili Halide İncekara, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu tebrik ederek, hizmetler karşısında hayranlığını gizleyemedi.
   
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.