Marmara'da deprem

Marmara'da deprem
Marmara bölgesinde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğü 5.2 olarak açıklandı

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de de hissedildi.

Marmara Denizi açıklarında saat 20.57'de, 8.4 kilometre derinlikte meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ'da herhangi bir yıkıntıya sebep olmadı. Valilikten yapılan açıklamada depremin bir zarara yol açmadığı belirtildi. Deprem sonrası bazı vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkarken, telefon hatlarında fazla yüklenmeden dolayı kısa süreli sorun yaşandı.

Öte yandan 5.2 büyüklüğündeki depremden 20 dakika sonra, Marmara Denizi'nde 2.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

KALAFAT: AKTİVİTE NORMAL

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, depremin, Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesi olduğunu söyledi.

Kalafat depremi “orta şiddette” bir deprem olarak nitelendirerek, depremin sahil kesimleri ve yakın çevresinde daha güçlü hissedildiğini ifade etti. Kalafat “Bu deprem esasında Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesidir. İstanbul'un özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi. Merkezi, denizin ortası olması sebebiyle herhangi bir hasar veya can kaybı olmadı. Şu an için korkulacak bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.