Meclis'in altı üstü karıştı!

Meclis'in altı üstü karıştı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlerle ilgili tartışmalar sürüyor.
 Haber: Emek Karakaş

Karaman’da yaşanan tecavüz skandalının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözler İBB Meclisi'nde de kavga çıkardı. Karşılıklı tartışma nedeniyle oturuma 5 dakika ara verilirken, ilçe meclislerinde yaşanan benzer bir görüntü ortaya çıktı

Edep yahu, illa edep, illa edep!

İBB Meclisi İkinci Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği İBB Meclisi'nin dünkü oturumunda gündem dışı söz alan AK Partili Ülkiye Toptaş'ın 'Kılıçdaroğlu' demesiyle CHP grubundan tepkiler yükseldi. Sıralara vurarak Ülkiye Toptaş'ı konuşturmayan CHP'lilerle AK Partililer atışmaya başladı. Her iki grubu yatıştırmaya çalışan Başkanvekili Gümüşdağ, grup başkanvekillerine söz vereceğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, “Bu sözler Kılıçdaroğlu'na yakışmadı” ifadesini kullanarak, “Edep yahu, illa edep, illa edep!” tepkisini verdi. 

'İnsanın fikri neyse zikri de odur'

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ise, “Sayın Genel Başkanımızın söylediği o cümlenin yakışıksız bir ifade olmadığını sizin kadar biz de biliyoruz” diye konuşarak, “Ancak insanların fikri neyse zikri de o odur” çıkışını yaptı. Göksel Gümüşdağ'ın zorlukla yatıştırdığı mecliste sözünü tamamlaması için Ülkiye Toptaş'a bir kez daha söz verildi. Toptaş'ın konuşması sırasında CHP'liler de 'Bir kereden bir şey olmaz' ve 'Çocuk susar sen susma' diye slogan attı. Ardından söz alan CHP sözcüsü Tonguç Çoban'ı da AK Partililer sıralara vurarak konuşturmadı.

AK Partililer de Çoban'ı konuşturmadı

Göksel Gümüşdağ'ın zorlukla yatıştırdığı mecliste sözünü tamamlaması için Ülkiye Toptaş'a bir kez daha söz verildi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin sadece bir bakan hanıma değil aslında tüm dünyada yaşayan kadınlara yönelik olduğunu iddia eden Toptaş'ın konuşması sırasında CHP'liler de 'Bir kereden bir şey olmaz' ve 'Çocuk susar sen susma' diye slogan attı. Ardından söz alan CHP sözcüsü Tonguç Çoban'ı da AK Partililer sıralara vurarak konuşturmadı. Sıralarda yaşanan karşılıklı atışmaların büyümesi üzerine iki taraftan bazı meclis üyeleri kürsü önünde tartışmaya başladı. Arbedenin büyümesi üzerine meclisi yöneten Göksel Gümüşdağ 5 dakika ara verdi. Arada da iki tarafın zaman zaman tartıştığı görüldü. 

Gümüşdağ iki başkanvekiliyle görüştü

Gümüşdağ, iki partinin grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşme sonrasında ikinci kez oturumu açtı. Görüşme neticesinde Başalan ve Gülsever'e söz vereceğini söyleyen Gümüşdağ, “Bu görüntü İstanbul'a yakışmıyor. Hükümetin ve genel siyasetin değerlendirdiği tüm tartışmaları İstanbul düzeyinde tartışmaya başlarsak sonu gelmez. İstanbul bizden hizmet bekliyor. Yukarıda tartışılan konuları iki partinin genel başkanı için de söylüyorum; bu seviyede nezaket dışı tartışılmasına ben de izin vermem” diye konuştu. 

Sonrasında söz alan Başalan, sözlerinin arkasında olduklarını belirtirken; Gülsever de “Tüm İstanbul meclislerinde bu tartışma yaşandı. Biz buraya da gelmemesini arzu etmiştik. Genel Başkanımızın kullandığı ifade bir başka devlet yetkilisinin bir başkası için kullandığı ifadeden farklı değildir. O ifadenin de diğerinin algılanması gibidir” dedi. Tartışmanın yatışması üzerine meclis normal gündemine geçebildi.  

'Altına yattılar mı yatmadılar mı?'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine çok tartışılacak sözler sarf etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert sözlerle yüklenene ve "Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?" diye soran Kılıçdaroğlu, Davutoğlu için de "Bu adam gerçekten başbakan mı?" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.