Meclis’te Tepecik İmarı Konuşuldu…

Meclis’te Tepecik İmarı Konuşuldu…
Büyükçekmece Belediyesi’nin TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2011 Yılı Şubat ayı birinci meclis oturumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Başkanlığında gerçekleşti.
Tepeciklerin beklediği imar planları ile ilgili görüş bildiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Biz seçimden sonra Tepecik de nasıl bir çalışma yapalım diye düşünürken plan tadilatlarının iptal olduğunu öğrendik. Yok sayılan bu planları ilk etapta kabul ettirmemiz havza içindeki yerlerin sıkıntılarını çözdü. Bu Tepecik   için önemli ilk adım oldu. Bu konular ile ilgili, Büyükşehir Belediyesi ile mutabık kalmamıza rağmen son bir ayda “Yeni bir plan yapıyoruz ve bu plan notlarını kabul etmiyoruz” dediler. Anlamış değilim. Çözüm noktasındaki ısrarımıza devam edeceğiz, gerekirse Büyükşehir Belediyesi’nde bu işi çözene kadar tüm meclis üyeleriyle beraber kamp kuracağız” dedi.
 
Tepecik halkının kafasını hiç kimsenin karıştırmaya hakkının olmadığını dile getiren Başkan Akgün ” Tepecik halkının muhatabı   Büyükçekmece Belediyesi ve Meclisidir. Siyaset demek Hizmet etmek demektir. Tepecik halkının sorunları mutlaka çözülecektir” şeklinde   konuştu.
 
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Şubat ayı meclisinin birinci gündem maddesi olan ; belediyemiz 2011 Mali Yılı Gelir Tarifesinde (Nikah Muamele Ücretleri) değişiklik yapılması hususunun müzakeresi ve karara bağlanması konusunu İttifakla Plan ve Bütçe komisyonuna yollandı..  
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Şubat ayı meclisinin ikinci gündem maddesi olan Mülkiyeti belediyeye ait Büyükçekmece 444 Ada 5 parselin bir kısmının Müftülük Hizmet Binası ve müştemilatının yapımı amacıyla, 5393 Sayılı Yasanın (18/e) ve (75/d) maddeleri hükümleri uyarınca Büyükçekmece İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması konusu İttifakla İmar Komisyonuna yollandı.  
 
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Şubat ayı meclisinin üçüncü gündem maddesi olan Belediyemizde 2011 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı Yasanın (4/B) maddesi hükümleri uyarınca, kadro karşılık gösterilmek ve “Tam Zamanlı Olarak Sözleşme” yapılmak suretiyle 1 Adet Avukat, 1 Adet Tabip (Doktor)   ve 1 Adet Hemşire’nin “Sözleşmeli Personel” olarak istihdam edilmesi ve 2011 Yılı sözleşme ücretinin belirlenmesi   konusunu İttifakla Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna yollandı.  
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Şubat ayı meclisinin dördüncü gündem maddesi olan Büyükçekmece Belediyesi   ile Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği arasında, belediye adına hizmet içi eğitim, çalıştay, bilgilendirme toplantısı, seminer, sempozyum v.b. gibi eğitici nitelikteki etkinlikleri gerçekleştirmek üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin (a) fıkrası uyarınca protokol yapılması ve bu hususta 5393 Sayılı Yasanın (38/g) maddesi hükümleri uyarınca Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının müzakeresi ve karara bağlanması   konusunu İttifakla Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna yollandı.
 
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Şubat ayı meclisinin beşinci gündem maddesi olan Mülkiyeti Belediyeye ait Büyükçekmece 501 Ada 13 Parsel (Kuba Camii Yanı) üzerindeki Kapalı Otopark Projesinin 5393 Sayılı Yasanın (18/e) maddesi hükümleri uyarınca Uzun Süreli Kiralama (Yap-İşlet- Devret) veya   İntifa Hakkı Tesisi yöntemleriyle yaptırılması hususunun müzakeresi ve karara bağlanması, altıncı gündem maddesi olan Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez Mahallesi, 19KIV pafta, 237 Ada 2 Parsel   ve 3941, 3737, 3738, 3739, 3740 parseller ile 237 Ada 2 parsel arasında kalan “Yol Alanına” ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına yapılan itirazın müzakeresi ve karara bağlanması, yedinci gündem maddesi olan Büyükçekmece İlçesi, Kamiloba Mahallesi, 2261 ve 2262 parsellere ait 1/1000 Ölçekli plan tadilatı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin müzakeresi ve karara bağlanması, sekizinci gündem maddesi olan Büyükçekmece Belediye Meclisinin 17.06.2004 tarih ve 22 sayılı kararı ile onaylanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.12.2007 tarih 2963 sayılı kararı ile tadil edilmiş olan Büyükçekmece 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Notları Paftasına plan notu eklenmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması, dokuzuncu gündem maddesi olan Büyükçekmece İlçesi, Celaliye Mahallesi, F20C18C3C Pafta, 1017 Ada 1 Parsel ve güney-doğusunda kalan “Park-Çocuk Bahçesi” ve “Yol Alanı ” ile ilgili 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına yapılan itirazın müzakeresi ve karara bağlanması konusunu İttifakla İmar Komisyonuna yollandı.
 
Meclis gündemine ek ilave olarak 10. gündem maddesi olarak Fen İşleri Müdürlüğünden gelen Büyükçekmece   Mimarsinan Merkez Mahallesi 14 pafta 1159 parsel ile 12 pafta 329 ada 6 parsel sayılı Taşınmazlar üzerinde bulunan tescilli iki eski eser yapının, 5393 sayılı yasanın (14/b) maddesi gereğince Restore edilebilmesi amacıyla, 2863 sayılı yasa ve 2942 sayılı yasa hükümleri uyarınca kamulaştırılması ve karara bağlanması konusunu İttifakla Hukuk ve İmar Komisyonuna yollandı.
 
İlave edilen ilçe genelindeki tarihi eser koruması projesi ile ilgili bu tür yapıları ilçeye kazandırılması için restorasyonun yapılması ve   kamulaştırılması maddesi   ile ilgili konuşan Başkan Akgün; Cumartesi günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile bölgede 7 saat dolaştık bu tür binaların ilçeye kazandırılması çalışmalarının hızlanması konusunda fikir birliğine vardık” dedi.
 
2011 yılı Şubat ayı meclisinin ikinci oturumu, hafta içi TÜYAP’ta Turizm Fuarı başlayacağından dolayı Cuma günü saat 10:00’da Kumburgaz Ek Hizmet binasında   gerçekleşmesine karar verildi. Meclisin kapanışında Mısır olaylarında hayatlarını kaybedenlere ve Ankara Ostim’deki patlamada vefat edenlere başsağlığı dileyen Başkan Akgün patlamada   yaralanan     vatandaşlara da acil şifalar diledi. 
  
  
  
  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.