Memur Olmak İsteyenlere Müjde

Memur Olmak İsteyenlere Müjde
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bin 692, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 77 personel alacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, memur, avukat ve teknisyenin de aralarında bulunduğu 20 branştan 1692 kişi istihdam edecek. Bakanlık, bin kişi ile en çok muhafaza memuru alacak. Bilgisayar işletmeni, tekniker, teknisyen, kaptan, makinist, şoför ve veznedarın da aralarında bulunduğu 20 branştaki kadrolar için başvurular, 17 Ocak'ta başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm için alacağı 77 sözleşmeli personel için başvurular 24 Ocak'ta sona erecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istihdam edeceği kadro ve sayıları şöyle:

İnşaat Mühendisi: 15
Bilgisayar Mühendisi: 7
Makine Mühendisi: 7
Elektrik-Elektronik Mühendisi: 7
Harita Mühendisi: 7
Jeoloji Mühendisi: 3
Jeofizik Mühendisi: 3
Şehir ve Bölge Plancısı: 7
Mimar: 7
Avukat: 7
Uzman: 7

BANKALAR DA 8 BİN 500 KİŞİ ALACAK

Bankalar bir yandan teknolojinin gelişimine paralel alternatif dağıtım kanallarına ağırlık verirken, bir yandan da şubeleşme stratejisine devam ediyor. Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 13 banka 2013 yılında 502 yeni şube açıp yaklaşık 8 bin 490 kişiye istihdam yaratmayı hedefliyor. Bankaların 2013 büyüme stratejisine göre şubeleşme ve istihdamda en hızlılar arasında Denizbank, Finansbank ve Garanti Bankası başı çekiyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre 2012 yılının ilk dokuz ayında 48 banka 277 adet yeni şube açıp yaklaşık 3 bin kişiye istihdam imkanı sağladı. Son verilere göre şu anda 48 bankanın toplam şube sayısı 10 bin 111, personel sayısı ise 184 bin 332 kişiye yükseldi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.