MEMURA KÖTÜ HABER

MEMURA KÖTÜ HABER
Enflasyon düşük geldi, memur zammı yüzde 0.21

Enflasyon düşük geldi, memur zammı yüzde 0.21.Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.3 düşerken, üretici enflasyonu yüzde 1.31 oranında arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı ve 2010 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE 2010 yılı genelinde yüzde 6.40 arttı, ÜFE'deki artış ise yüzde 8.87 olarak kaydedildi.

Aralık ayı özelinde ise TÜFE yüzde 0.3 düştü, ÜFE yüzde 1.31 oranında arttı.Merkez Bankası, bugün açıklanan rakamlarla yıllık enflasyon hedefini tutturmuş oldu.

MEMURA KÖTÜ HABER

Enflasyon farkından dolayı ek zam bekleyen memur ve emekliler hayal kırıklığına uğradı. Memurlar, TÜFE sıfır çıksa dahi yüzde 0.52 ek zam alacaklardı. Ancak TÜFE'nin eksi 0.3 çıkması ile memurların alacağı ek zam da yüzde 0.21'e geriledi.  Böylece ortalama 1500 lira alan bir memurun maaşı sadece 3.3 lira artacak.

6 AYLIK ZAM ORANI YÜZDE 4,22'YE ÇIKACAK
        
Bu arada devlet memuru, sözleşmeli ve memur emeklileri, bu yılın  Ocak-Haziran dönemi için de yüzde 4 oranında zam alacak. Yüzde 0,21'lik enflasyon  farkı da, yüzde 4'lük bütçe zammına ilave edilecek. Böylece Ocak-Haziran  döneminin zam oranı yüzde 4,22'ye yükselecek.

Öte yandan memurlar ve sözleşmeliler, 796,5 liraya yükseltilen yeni  asgari ücrete bağlı olarak 5,06 ile 8,6 lira arasında vergi indiriminden kaynaklanan ücret artışı da alacaklar.

Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Ocak'ta yüzde 4'lük ilk yarı ve  yüzde 0,21 enflasyon farkına göre zamlı maaş alacak. Maaş zammı 1 Ocak 2011'den  itibaren geçerli olacağı için memur ve sözleşmelilere 14 günlük de zam farkı  verilecek. Memur emeklilerinin zamdan doğan maaş farkları ise Sosyal Güvenlik  Kurumunca daha sonra ilan edilecek tarihte hesaplara yatacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2010 yılının ilk 6  aylık döneminde de yüzde 1,06 oranında enflasyon farkı almıştı.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.