O hat 2011'de yolcu taşımaya başlayacak

O hat 2011'de yolcu taşımaya başlayacak
İBB Başkanı Topbaş hem Başakşehir, hem de Olimpiyat Stadı'na yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş, Otogar-Bağcılar-Olimpiyatköy metro hattında incelemelerde bulundu. Topbaş, Otogar - Bağcılar - Olimpiyatköy metro hattını kulanarak İkitelli Organize Sanayi durağından Başak Konutları durağına kadar metroda vatmanlık yaptı.Topbaş daha sonra, haritanın karşısına geçerek Otogar-Bağcılar-Olimpiyatköy metro hattını anlattı. Başkan Topbaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

" 2011 YILI İÇİNDE YOLCU TAŞIMAYA BAŞLAYACAĞIZ "
Topbaş, Otogar-Bağcılar-Olimpiyatköy metro hattıyla ilgili olarak, " Bu İstanbul'un önemli metrosu haline gelecek. Özellikle Kirazlı'dan başlayan, Mahmutbey istikametinden gelip, İkitelli Güney Sanayiiden bir kol Olimpiyat Stadına bir kol da Başak Konutlarına olacak. Daha sonra burasına uzatacağımız bir diğer kolla Kayabaşı'na kadar gideceğimiz bir sistem devreye girecek. " dedi. Topbaş, Başak Konutlarından bu hattı kulanmaya başlayan İstanbulluların ne kadar süre yolculuk yapacaklarını da söyledi. Topbaş, " Yenikapı'ya 42 dakikada gidecek. Üsküdar'a gitmek isterse 55 dakikaya, Kadıköy'e gitmek isterse 59 dakikaya, Kartal'a gitmek isterse 89 dakikaya gidecek . İkitelli'de oturan bir insan bu hattı rahatlıkla kullanacak. " dedi. Hattın toplam olarak 21. 7 kilometre olduğunu kaydeden Topbaş, 122 milyon dolar olan vagonlarla birlikte toplam maliyetin 1 milyar 472 milyon dolar olduğunu belirtti. Topbaş, ihale aşamasına gelen bir başka projeden de bahsetti. Topbaş, 24 buçuk kilometrelik Kabataş'tan başlayacak metro hatttının Beşiktaş, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Tekstilkent ve Mahmutey' e geleceğini kaydetti. Topbaş İstanbul'daki ulaşım ağlarına işaret ederek, " Adeta insan vücudundaki dolaşım sistemi gibi İstanbul'un yer altı demir ağlarla örülüyor. " dedi. Topbaş, Otogar-Bağcılar-Olimpiyatköy Metro Hattı'nın 2011 yılında biteceğini söyleyerek, " 2011 yılı içinde yolcu taşımaya başlayacağız. Hem Başakşehir hem de Olimpiyat Stadına yolcu taşımaya başlayacağız " diye konuştu.

" O HAT İSTANBUL'UN ŞANZELİZESİ OLMAZ "
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Topbaş, Saraçhane'nin İstanbul'un Şanzelise olacağına dair basında çıkan haberlere ilişkin bir soruyu yanıtladı. Topbaş, " O hat İstanbul'un Şanzelisesi olmaz. O ifade yanlış bir kere, altını çizeyim. Kim söylediyse o olmaz. Bu caddeyle ilgili bir çalışma başlattık ama henüz bu noktada ciddi bir adım atmış değiliz. Bir fikir projesi var ama bu fikir projesinin realize edilip edilememesi hangi zaman dilimine girer öncelikli işlerimiz arasından değil " dedi. İstanbul'da meydanları ve yayalaştırılan sokakları hızla çoğaltıklarını söyleyen Topbaş, göreve geldiklerinde Talimhane'yi yayalaştırdıklarını ve bölgenin İstanbul'un en önemli yerlerinden biri haline geldiğini söyledi.Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve diğer noktalarda da yayalaştırma alanları için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Topbaş, bunlardan en önemlisinin Taksim'in, trafiğin yer altına alınarak yayalaştırılması olduğunu belirtti.Levent'te trafiğin yer altına alınması projesinin de olduğunu kaydeden Topbaş, " Zincirlikuyu Mezarlığı önünden, köprü girişine kadar olan bölümü. Onun da projeleri ve maketleri yapıldı. Bu hafta brifing aldık. Orada gözlemlediğimiz şu: Altyapı, isale hatları var. Maliyetler çok yüksek olabilir. Onun için bile tereddüt içerisindeyiz. İlk yapacağımız yayalaştırma çalışması Taksim Meydanı." şeklinde konuştu.

" İSTANBUL'UN ULAŞIMDAN DAHA ÖNCELİKLİ SORUNU DEPREM "
Topbaş, Atina'ya gerçekleştirdiği ziyarette gündeme gelen İstanbul-Konstantinopolis tartışmalarına ilişkin soruya da cevap verdi. Topbaş," Tabii bizim üzülerek takip ettiğimiz bu durum hoş değil, nazik değil. Başkanın kendisini arayıp üzüntülerimi ileteceğim. Orası demokratik bir yer bundan dolayı da herkes mercek altında. Sayın Başkanın dostane sarf ettiği ifadeler bazılarını rencide etmiş olabilir, bazılarının hoşuna gitmiş olabilir, bazıları da Başkanı nasıl yıpratabiliriz diye düşünmüş olabilir. Siyasiler olarak bunu hep görüyoruz. Arzu ettiğimiz bu tarz rencide edici ifadelerin kullanılmaması. Basın bülteninde kullanılan İstanbul ifadesinden rahatsız olan insanlar olmuş. Nelerle uğraştıklarını görüyoruz. O güzel ziyaretimizi rencide edici tavırlar gördük." dedi. Topbaş, kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir soruya ise, "İstanbul'un ulaşım kadar belki ulaşımdan da daha öncelikli sorunu deprem" diye yanıt verdi. Topbaş,"İstanbul'un hangi noktasında buna ihtiyaç varsa.İnanıyorum ki İstanbul 3-5 yılda bir şantiyeye dönecek, yenilenecek ve yenilenen bir şehirde hem deprem riski ortadan kalkacak hem daha medeni bir yaşam ortamı oluşacak." dedi. Topbaş, bir soru üzerine de Avcılar Metrobüs durağındaki yoğunluğun azaltılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.