ÖLSEM KİM SORUMLU OLACAK?

ÖLSEM KİM SORUMLU OLACAK?
Hastanede doktorlarla tartıştığı için hastaneden çıkartıldığını iddia eden lösemi hastası Ferhat Rollas, acil tedavi altına alınması gerektiğini belirterek yetkililerden yardım bekliyor. Kanaması olduğunu söyleyen Rollas, bir başka hastaneden 22 Ocak'
Ümraniye’de lösemi hastası 23 yaşındaki Ferhat Rollas, tedavi gördüğü hastaneden doktorlarla tartıştığı gerekçesiyle atıldığını öne sürdü. Kanamaları olan genç, başvurduğu 3 hastaneden de geri çevrildiğini dile getirdi. Ailenin iddialarına göre, kendilerine, rızalarıyla hastaneden ayrıldıklarına yönelik evrak imzalatıldı. Doktorların ‘kanaman olursa ölümünü izleriz’ diye uyardığı genç, acil tedavi altına alınması ve gözetimde bulunması gerektiğini belirterek yetkililerden yardım bekliyor. İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama olursa kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Geceyi karakolda geçirdi
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Rollas yaşananları şöyle anlattı; “Odamda sıkıldığım için ziyarete gelen arkadaşlarımla görüşmek için kantine indim. Buradan da arkadaşlarımın aracına binerek biraz dolaşmak istedim. Dönüşte polis bizi durdurdu. GBT taramasında karakola götürüldük. Yatılı hasta olduğunu söylemesine rağmen gece boyunca karakolda tutuldum. Mahkemede ifade verip hastaneye döndükten sonra, hastane yetkilileri odayı terk ettiğimi gerekçe göstererek hastaneden atmak istedi. Çıkan tartışmanın ardından bir evrak imzalatılarak hastaneden gönderildim. Doktorlarla tartıştığım için de ‘Seni hiçbir hastane kabul etmeyecek’ dediler."

Kanama devam ediyor
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Rollas, buradan da doktor olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. GATA’ya başvuran Rollas buradan da ret cevabı aldı. Son olarak Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran gence 22 Ocak’a yatış için gün verildi. “Benim o güne kadar yatak döşek olmayacağım ne malum. Şu an yine iyi halim. Üç gün sonra elden ayaktan düşüp yollarda bayılıyorum. Kafamı çarpsam ölsem bunun sorumlusu kim?
Şu an bir kanaman olsa durduramayız, ölümünü izleriz diyorlar. Buna rağmen beni hastaneye almadılar” diyen Rollas, “Ben kimseden para yardımı istemiyorum sadece şu tedavimi yaptırmak istiyorum. Benim tek istediğim tedavi olup aileme bakmak” ifadesini kullandı. 
CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.