Orduevi önlerinde marşlı eylem

Orduevi önlerinde marşlı eylem
İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 163 asker hakkında verdiği tutuklama kararı Türkiye’nin hemen her yerinde yürüyüşlerle protesto edildi.

İşçi Partisi (İP) İstanbul İl Örgütü, tutuklamaları Fenerbahçe Orduevi önünde protesto etti. İstanbul İl Örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi, “Halkımız orduya sahip çıkıyor”, “Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye” ve “Amerikan uşağı yıldırımaz bizleri” yazılı pankartları açtı. “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye”, “Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak”, “Halkımız askere sahip çıkıyor, darbeci Tayyip’e hesap soruyor” ve “Tayyip sonun mübarek olsun” sloganları atan protestoculara, çevre sakinleri destek verdi. Topluluk daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve Harbiye Marşı’nı okudu.

Mersin’de de, İP üyesi bir grup, tutuklamaları protesto amacıyla yürüyüş düzenleyerek orduevi önünde açıklama yaptı. İşçi Partisi İl Başkanı Nurettin Özdemir, “Türk ordusuna karşı amansız ve kanunsuz saldırının devam ettiğini” öne sürerek, “Milli devletimizi yıkamayacaklar. Tam bağımsız egemen Türkiye için milletimizi ordusuna sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. Bir süre slogan atan ve “Harbiye Marşı”nı okuyan grup daha sonra dağıldı.
Kırklareli’nde İşçi Partisi ile ADD Şubesi üyeleri, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan üst düzey komutanlara destek vermek için bir araya gelerek “AKP yıkılacak, Türkiye kazanacak” sloganı attı. Antalya’da ise Orduevi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik İP’li grup ellerinde Türk bayrakları, ’Orduya kalkan eller kırılsın’ yazılı dövizler ve Atatürk posteriyle mahkeme kararına tepki gösterdi. İzmir’de de mahkeme kararı yapılan yürüyüş ve okunan Harbiye Marşı ile protesto edildi.

Ak Parti önünde çuvallı gösteri

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, “Balyoz Darbe Planı” davasında eski kuvvet komutanlarının tutuklanmasına tepki amacıyla Ak Parti Ankara İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı. Ellerinde çuvallarla Ak Parti İl Başkanlığına yürüyen TGB üyeleri, polis tarafından durduruldu. Gruptakiler, burada çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, Mustafa Kemal’in askerleri olduklarını belirterek, “Biz Amerikan ordusunun değil Türk ordusunun yanındayız. Ak Parti, komutanları tutuklayarak Türk milletini karşısına almıştır” diye konuştu. Tam bağımsız Türkiye’den yana olduklarını ifade eden Yücel, “Bu tutuklama olayı ikinci çuval olayıdır” dedi. Açıklamanın ardından Ak Parti İl binasının önüne yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi. Daha sonra gruptan iki kişi, polis gözetiminde ilk barikatı geçerek ellerindeki çuvalları bina önüne bıraktı. Eylem, bir süre daha slogan atılmasının ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.