Pervin Buldan Çok Ağır Konuştu

Pervin Buldan Çok Ağır Konuştu
Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen son dakika gazete haberlerini bu bültende bulabilirsiniz.

Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen haberlerini bu bültende bulabilirsiniz.

TBMM’de Kobani gerilimi bitmek bilmiyor. Pervin Buldan HDP Grup Başkanvekili Kobani protestolarında ölen kişileri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı olaylardan sorumlu ilan etti ve Şamil Tayyar Ak Parti Milletvekili, bu açıklamadan sonra Pervin Buldan’ın üzerine yürümeye teşebbüs etti.

gündem haberlerine göre TBMM Genel Kurulu toplantısında HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Kobani için yapılan protestolarda hayatını kaybeden kişilerin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Bu olay üzerine Genel Kurul’da sinirler gerildi. Bu açıklamayı duyan Ak Parti Gaziantep Milletvekili yerinden hızla kalktı ve el işaretleriyle kürsüye doğru ilerledi. Diğer milletvekilleri son anda Şamil Tayyar’ı yatıştırdı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiminde saat 14.00 civarı açıldı. HDP grubu Kürt basın emekçilerinin ve Kürt basınının öldürülmesi üzerine Meclis araştırması önergesi Meclis’te konuşulması üzerine muhalefet milletvekilleri ve iktidar milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı. Tansiyon mecliste oldukça yükseldi.  Bu olaylardan ötürü Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar HDP’yi eleştirdi. HDP’nin sokağa çıkın sözlerinden sonra bu millet Kobani’yi bahane ederek sokağa çıkıp eylem yapıyorsa bu eylemlerde 40 kişi hayatını kaybediyorsa, insanlar canlarından oluyorsa ve kan akıyorsa bu kan bizim değil sizin ellerinizi kirletir tarzında konuştu.

Bu sözleri dinledikten sonra söz isteyen HDP Grup Başkanvekili Pervin Puldan kürsüye tekrar çıktı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a oldukça ağır telkinlerde bulundu. HDP Grup Başkanvekili Pervin Puldan, Şamil Tayyar’a vicdanlarının aynı olmadığını ve kendi vicdanı ile Sayın Tayyar’ın vicdanının aynı kefede olmadığını belirtti. İğneyi önce insanın kendisine batırması gerektiğini daha sonra çuvaldızı ise başkasına batırılması gerektiğini söyledi.  Bu ölümlerin sebebini ise Cumhurbaşkanı’na bağladı.

Tansiyonun daha da yükselmesi üzerine oturuma ara verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.