Postacılar eylemde

Postacılar eylemde
Zeytinburnu'nda bulunan Posta İşleme ve Dağıtım Müdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, işten çıkartılmaları ve iş yoğunluğunu protesto etti.
İşten çıkarılmaları ve fazla çalışmayı protesto ettiler

Zeytinburnu'nda bulunan Posta İşleme ve Dağıtım Müdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, işten çıkartılmaları ve iş yoğunluğunu protesto etti.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde, "İşten atılanlar geri alınsın, PTT'ye kadrolu iş güvenceli personel alınsın" sloganları atıldı. PTT'ye taşeron olarak hizmet veren firmalarda çalışan arkadaşlarından bazılarının işten çıkarılmasını ve taşeron olarak çalışanların yoğun iş yükü altında ezildiğini belirten postacılar, KESK'e bağlı Haber-Sen'in düzenlediği protesto eyleminde biraraya geldi. Cumartesi günü çalışmak istemediklerini belirten postacılar, 'Zafer direnen emekçinin olacak' şeklinde slogan attı.

Haber-Sen 9 nolu Şube Başkanı Cemalettin Yüksel, yaptığı basın açıklamasında PTT çalışanlarının artan iş yükü altında ezildiğini belirterek, "PTT yönetimi son olarak asgari ücretle çalışan taşeron posta çalışanlarını işten çıkartarak hukuksuzluk yapmıştır. İşten çıkarılan posta emekçilerinin yapmış oldukları işler fazla iş yükü altında kıvranan mevcut posta emekçilerine yüklenmiştir. Bizler posta emekçileri olarak PTT yönetimini kınıyoruz. Geciken postalardan, postacıların iş yükünü sürekli artıran PTT yönetimi sorumludur. İşten atılmalar durdurulsun, atılanlar geri alınsın. PTT'ye kadrolu ve iş güvenceli personel alınsın"dedi.

Yüksel, postacıların taleplerinin dikkate alınmaması durumunda postaların dağıtılmayacağını ve greve gidileceğini aktardı.Bu arada postacılar arasında bulunan bir kişi tulum çalarak PTT çalışanlarına destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.