REZA'NIN YALISINI YIKAMIYORLAR!

REZA'NIN YALISINI YIKAMIYORLAR!
Bir dönemin kilit isimlerinden olan ve şu an ABD'de yaşayan Reza Zarrab'ın hakkında yıkım kararı olan kaçak yapılaşma bünyesindeki yalısına ve köşküne 8 yıldır kimse dokunamıyor. 2015 yılında yalıya ve köşke ilişkin yıkım kararı alınmasına rağme

YIKIM PROGRAMINA ALINDI AMA EYLEM YOK

Bürokrasi, Reza Zarrab’ın Kanlıca’daki yalısıyla Kandilli’deki köşkünün kaçak olan kısımlarını 2015 yılından beri yıkmamak için adeta top çeviriyor. Eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, yıkım kararı olan yapılara 30 aydır neden dokunulmadığını sorguluyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne yaptığı müracaata Temmuz 2020’de “yıkım programına alındı” cevabını alan Hüseyin Sağ, 19 ayın sonunda herhangi bir işlem gerçekleştirilmemesi üzerine 27 Mart 2022 tarihinde bir defa daha başvuruda bulundu. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Sağ’ın ikinci başvurusuna 12 Mayıs 2022 tarihinde “Yıkım ihalesinin yapılmasına müteakip yıkım programına göre yıkım işlemlerine yönelik yasal işlemler tesis edilecektir” cevabını verdi. Sağ daha sonra CİMER’e başvurdu.

 

BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün kaçak yapıları yıkmamak için sürekli top çevirmesinden bunalan  Sağ, son çare olarak CİMER’e başvuruda bulundu. CİMER’den geçtiğimiz günlerde gelen “3194 ve 2960 sayılı kanun kapsamındaki  yasal işlemler yapılmış olup; süren mahkeme süreçleri doğrultusunda yasal işlemler devam etmektedir” cevabı Sağ’ı adeta çileden çıkardı. Damga’ya konuşan Sağ, “Süren bir mahkeme yok. Mahkeme kaçak kısımların yıkımına karar verdi. Başvuruda hepsini eklere koydum. Belli ki incelemeden yanıt vermişler. Veya incelemişler, onlar da Boğaziçi İmar Müdürlüğü gibi top çevirme yoluna girmişler. Bu işin peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.