RTÜK üyesi Zahid Akman gözaltında

RTÜK üyesi Zahid Akman gözaltında
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

RTÜK eski başkanı Zahid Akman ile Kanal 7’nin 3 yöneticisi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Deniz Feneri E.V soruşturması kapsamında RTÜK eski başkanı Zahid Akman Ankara’da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İstanbul’da da Kanal 7 Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik, Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan ve Finans Müdürü Erdoğan Kara gözaltına alındı.

3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından uçakla Ankara'ya gönderilecek.  

KILIÇDAROĞLU: GECİKMİŞ BİR OPERASYON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK  üyesi Zahid Akman'ın, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında  gözaltına alınmasını, “Gecikmiş bir operasyon” olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin Akman'ın gözaltına  alınmasına ilişkin sorusunu yanıtlarken, bunun “gecikmiş bir operasyon”  olduğunu söyledi.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i bugün ya da  yarın ziyaret edebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Çiçek'ten krizin çözülmesi  için bir adım bekleyip beklemediğine ilişkin soruya, “Önce bir görüşmemiz  lazım” karşılığını verdi.
  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.