Sarıyer Belediyesi'ne jandarma baskını

Sarıyer Belediyesi'ne jandarma baskını
Rüşvet iddialarıyla ilgili CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne jandarma tarafından düzenlenen baskında, Belediye Başkan Yardımcısı ve 5 çalışan gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma ekipleri, dün öğle saatlerinde belediyeye operasyon yaptı. Hesap İşleri’ndeki bilgisayar kayıtları ve bazı belgelere incelenmek üzere el konuldu. Hesap işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Yel’in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konunun soruşturma aşamasında olduğunu yorum yapmanın doğru olmayacağını belirterek, “Sarıyer’de rüşvet operasyonu olmaz. Sarıyer’de rüşvet olmaz. Birileri bir şeyler yakıştırıyor” dedi. Geçen günlerde yine CHP’li olan Maltepe ve Silivri belediyelerine yolsuzluk iddiaları üzerine baskın düzenlenmişti.

AÇIKLAMA YAPILDI
Sarıyer Belediyesi, bazı belediye çalışanları ile ilgili Jandarmanın soruşturma başlattığını duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, konunun soruşturma safhasında olduğu ve soruşturmanın selameti açısından herhangi bir yorum yapmanın doğru olmayacağı belirtildi.

Sarıyer Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamanın devamında:
 "12/01/2011 tarihinde belediyemiz mensubu bazı personelimizle ilgili Jandarma tarafından bir araştırma ve inceleme başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konunun soruşturma safhasında olduğunu ve soruşturmanın selameti açısından herhangi bir yorum yapmanın doğru olmayacağını belirterek, somut bir gelişme olduğunda detaylı bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını kaydetti." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.