Seçim Mayıs 29 Mayıs'ta olacak

Seçim Mayıs 29 Mayıs'ta olacak
'Darbeyi polis de yapar'....İstanbul Baro Başkanı Kocasakal, "Darbeyi polis de yapar" dedi.
İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, polis memurlarının askerlikten muaf tutulmasını eleştirerek, "Tank, top mavzer alınıyor. Polis bu ağır silahlarla ne yapar? 'Sadece ordu darbe yapar' diyorlar. Polis de darbe yapar. Bolivya'da polis darbe yapmıştır" dedi.

İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Kırklareli Şubesi'nin davetlisi olarak bugün kente geldi. ADD'nin Paşa Kafe'de düzenlediği toplantıya katılan Baro Başkanı Doç. Dr. Kocasakal, ADD üyeleriyle sohbet etti.

Polis memurlarının askerlikten muaf tutulmasına sert eleştiriler getiren Ümit Kocasakal, "Dikkat ettiniz mi? Polise şimdi ağır silahlar alıyorlar. Tank, top mavzer alınıyor. Polis bu ağır silahlarla ne yapar? 'Sadece ordu darbe yapar' diyorlar. Polis de darbe yapar. Nitekim hatırlarsınız, Bolivya'da polis darbe yapmıştır. Polisleri askerlikten muaf tutuyorlar. Niye? Zaten askerliğini yapıyor. Siyasi iktidarın askerliğini yapıyor. Yerine bunu koydu" diye konuştu.

Yabancı ülke vatandaşına istihdam yolunun açıldığını da kaydeden İstanbul Baro Başkanı Doç. Dr. Kocasakal, şöyle konuştu:

"Bir istihbarat teşkilatı yabancı vatandaş istihdam eder mi? Türkiye de cirit atan CIA ajanlarını bir de kadrolu yapıp milletin parasından bunlara para veriyorlar. Tarihsel süreçte olan üç kuvvet vardır; yasama, yürütme ve yargı. Maalesef şimdi o artık yasama, yürütme ve 'kaygı' haline geldi. Üç kuvvetten en son ortaya çıkan yargıdır. Parlamento dahi hak ve özgürlükleri garanti altına alamamıştır. Yargıtay'ı hedefe koydular. Çünkü beklemeye tahammülleri yok. Altı tane daire ekliyorlar. 550 civarında hakim atayacaklar. Bütün oy dengesini bitiriyor. Haziran'da Yargıtay Başkanı Sayın Gerçeker'in süresi doluyor. Yargıtay yeni başkanını seçecek ve daire başkanları seçilecek. Burada yapılan başkanlık kurulu sona eriyor. Yeni bir başkanlık kurulu oluşturuyorlar. Başkanlık kurulu Yargıtay üyeleri hakkında soruşturma yapıyor. Cihaner gibi birçok kişiyi atacaklar. 11'inci Daire Cihanner'i tahliye etti ya, şimdi de daireleri değiştiriyorlar. Görev alanlarını yeniden değiştiriyorlar. Ondan sonrada pat diye tutuklayacak. Gidebileceğiz yer kalmadı artık."

'SEÇİMLER MAYISA ÇEKİLECEK'
Genel seçimlerin Haziran'dan Mayıs ayına çekileceğini öne süren Doç. Dr. Kocasakal, "Burada sizlere bir gerçeği daha söylüyorum. 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler 27 Mayıs yakınına çekilecek. Bu kez de 27 Mayıs olaylarıyla ilgili halkın kafası şişirilecek. Ve 29 Mayıs Pazar günü seçimler yapılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.