Şehit evinde Kürtçe ağıt

Şehit evinde Kürtçe ağıt
Ethem Okkay'ın şehit olduğunu gurbette öğrendiler

Diyarbakır’da teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birinin Şanlıurfalı 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Ethem Okkay olduğu belirlendi. Çocuklarının şehit olduğu gün İzmir’in Menemen İlçesi’ne mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen anne ve ağabey, acı haberle yıkıldı.Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 13 askerden birinin Şanlıurfalı Jandarma Komando Er Ethem Okkay olduğu belirlendi. Çocukken babası Fevzi Okkan’ı kaybeden Şehit Ethem Okkay’ın, ağabeyi 23 yaşındaki Hasan Okkay ve annesi Halime Okkay ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Anne Halime Okkay ile ağabey Hasan Okkay’ın, Şanlıurfa’dan, dün mevsimlik işçi olarak domates tarlasında çalışmak üzere İzmir’e geldikleri ortaya çıktı.

BİLET ALIP, TÖRENE GÖTÜRDÜLER

Ailenin maddi yönden sıkıntılarının bulunduğunu belirten aileyi tanıyan Mehmet Yaman, "Akşam şehit haberleri televizyonlardan veriliyordu. Şehidin ağabeyi Hasan haberleri izlerken yerinde duramamaya başladı. Kendisini sakinleştirmeye çalıştık. Sabah 04.00 sıralarında Okkay ailesinin akrabaları telefonla arayıp yerlerini sordu. Saat 06.00’da da, 112 ambulansıyla birlikte gelen İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli rütbeli personel acı haberi verdi. Son olarak, Halime Okkay ile Hasan Okkay’ın törene katılabilmesi için uçak bileti aldılar, havaalanına götürdüler. Allah sabır versin" dedi.

Şehit Ethem Okkay’ın askeri törenin ardından Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Oymaklı Köyü’nde defnedileceği öğrenildi.

EVİNDEN KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

Silvan’da şehit düşen Jandarma Er Ethem Okkay’ın Şanlıurfa Eyyüpkent Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaşınca Kürtçe ağıtlar yükseldi. 1 yaşındayken babası Fevzi’yi kaybettiği için dedesi Selman’ın nüfusuna kaydedilen şehit er Ethem Okkay’ın acı haberi, gece 02.30 sıralarında eve gelen subaylar tarafından verildi. Haber üzerine baygınlık geçiren ve komşularının sakinleştirmeye çalıştığı ablası İslim Kaya, acı haberi telefonla İzmir’e tarım işçisi olarak domates toplamaya giden anne Halime Okkay ile ağabeyi Hasan Okkay’a bildirdi.

"BU KAN DURSUN"

Kürtçe ağıtların yükseldiği mevsimlik tarım işçisi şehit evinde toplanan kadınlar, "Artık kardeş kardeşi vuruyor. Biz barış istiyoruz. Yeter artık bu kan dursun" dedi.

Maddi durumları kötü olan şehit erin ailesinin yaşadığı evin sıvasız olduğu dikkati çekti. Şehit erin dedesi Selman Okkay’ın da, oğlu Fevzi’nin ölümünden 3 yıl sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit erin cenazesinin, Suruç İlçesi’ne bağlı Olukluyani Köyü’nde toprağa verilecek.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.