Silivri 'de çöp ihalesi İPTAL...

Silivri 'de çöp ihalesi İPTAL...
Silivri Belediyesi'nin yaptığı çöp ihalesine, ihaleye katılan Mustafa Günaydını'ın savcılığa itirazı üzerine iş adliyelik olmuştu.Kamu İhale Kurumu soruşturma sonucunu beklemeden dün ihaleyi iptal etti.Şimdi gözler çöpleri toplanamayacak hale gelen beled
Başvuru firmadan
Silivri Belediyesi Temizlik İşleri İhalesi, Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. Kararın gerekçeleri henüz açıklanmazken iptalin Ketum Danışmanlık adlı firmanın başvurusu üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Jettem adlı firmada geçtiğimiz haftalarda aynı ihale ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, bu başvuru üzerine savcılık harekete geçerek ihale evraklarına el koymuştu. Olaylı ihalenin savcılık incelemesi devam ederken, KİK'e başvuran diğer katılımcı firmanın başvurusu ile de ihale iptal edildi.
Savcılığa vermişti
Silivri Belediyesi Kent Temizliği Hizmetleri İhalesi ile ilgili Jettem adlı firma sahibi Mustafa Günaydın 24 Aralık 2010 günü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunarak ihaleye fesat karıştırıldığını öne sürmüştü. Günaydın'ın başvurusu üzerine aynı gün Silivri Cumhuriyet Savcılığı evrakları inceleme almış, olay ulusal medyada da geniş yer bulmuştu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada iddiaları reddetmiş ve ekibine güvendiğini söylemiş, CHP İlçe Teşkilatı da Başkan Işıklar'a destek vermişti. Muhalefet partisi olan AK Parti ise olayın takipçisi olacaklarını duyurmuştu.
Sayıştay inceliyor
Yaşanan süreçte Kamu İhale Kurumu'na aynı ihale ile ilgili olarak Ketum adlı firmada itirazda bulundu. Firmanın itirazını inceleyen Kamu İhale Kurumu Ketum Danışmanlık adlı şirketin başvurusunu değerlendirerek yaptığı inceleme sonrasında ihalenin iptaline karar verdi. 17 Ocak günü alınan karar KİK'in resmi web sitesinden ilan edildi. Öte yandan Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı inceleme de Sayıştay'a gönderildi. Sayıştay'ın incelemesi ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.