Sivil savunma hazır kıta

Sivil savunma hazır kıta
İstanbul’daki belediyeler arasında en kapsamlı arama kurtarma ekiplerinden birine sahip Küçükçekmece Belediyesi yetkilileri olası bir afete karşı hazır olduğunu açıkladı.
Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre, aralarında 6 profesyonel dalgıcın da bulunduğu 40 kişilik arama-kurtarma ekibinin tam teşekküllü araçları ve periyodik olarak devam eden eğitim çalışmalarıyla, olası bir doğal afete hazır olduğu bildirildi. 
 
AFİS KONTEYNERLERİNE BAKIM
 
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Amirliği kontrolünde ilçedeki çeşitli bölgelerde bulunan 24 adet AFİS konteynerinin bakımı yapılarak hazır hale getirildi. Konteynerlerde doğal afetlerde kullanılmak üzere 36 kalem malzeme sürekli kontrolleri yapılarak muhafaza ediliyor. Jeneratör, delici, kırıcı, kask, matara, ip, fener, balyoz, çadır, kazma kürek ve ilk yardım çantası gibi malzemelerin bulunduğu konteynerler 3 ayda bir düzenli olarak bakımdan geçiriliyor.
17 AĞUSTOS’TAN DERS ALDIK
17 Ağustos depreminde yaşanan facianın esas nedeninin vatandaşlardaki eğitim eksikliğinin olduğunu vurgulayan Sivil Savunma Amirliği yetkilileri, faaliyetlerinin temelinde toplumu bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarının bulunduğuna dikkat çekti. Bugüne kadar 50 bin kişiye arama kurtarma ve ilkyardım eğitimi verildiğinin altını çizen yetkililer, 2011 yılında 5 bin kişiye daha ulaşmayı planladıklarını açıkladı.
 
Küçükçekmece Belediyesi eğitim çalışmalarında İstanbul Valiliği’nce yürütülen projelere de destek veriyor. Pilot bölge olarak Küçükçekmece Kemalpaşa Mahallesi’nde uygulanan eğitimlerde, 20 kişi mahalle gönüllüsü olarak, arama kurtarma ve ilkyardım eğitimi aldı. Eğitimlerin sonucunda mahalle gönüllülerine görev kartı ve sertifika teslim edildi. 
 
AFET PLAN HARİTASI
 
Olası bir afete karşı hazırlıklı olmayı amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi, zararın en aza indirgenmesi amacıyla ‘Acil Durum Hazırlığı Planı’ yaptı. Buna bağlı olarak çizilen ve önemli bir yol gösterici niteliği taşıyan Afet Plan Haritası’nda, Küçükçekmece ilçe sınırları içerisinde bulunan alternatif yollar, hastaneler, helikopter pist alanları, çadır kent alanları, iş makinelerinin toplanma yerleri, acil durum iskelesi, AFİS konteynerlerinin bulunduğu yerler ve toplanma alanları belirtiliyor. Afet Plan Haritası’na, www.kucukcekmece.bel.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.
 
HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
 
Doğal afetlerde kullanılmak üzere konuşlandırılan konteynerler zaman zaman hırsızların gazabına uğruyor. Yetkililer bu konuda "Doğal afetlerde konteynerlerin içinde bulunan tüm malzemeler bizim can simidimiz olacaktır. Önlemlerimizi almamıza rağmen hırsızlar bir şekilde konteynerin kilidini kırarak içerideki malzemeleri alıyorlar" diyerek bu olayların önlenmesi için güvenlik güçlerimizin ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.