Sputnik Light aşının tescili için o ülkelere başvuru gerçekleşti

Sputnik Light aşının tescili için o ülkelere başvuru gerçekleşti
Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu, iki bileşenli Sputnik V Kovid-19 aşısının tek bileşenli versiyonu olan Sputnik Light'ın tescili için Rusya ve bir dizi ülkede başvuru yaptıklarını bir kez daha duyurdu.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu'nundan yapılan açıklamada "Sputnik Light'a Rusya ve bazı ülkelerde acil kullanım onayı verilmesi için başvuru gerçekleşti."

Önceki aşılar için klinik testler ilk iki faz tamamlandıktan sonra tescil başvurusu yapıldığını, Sputnik Light'ın faz 3 testleri ise dün başladığının altını bir kez daha çizdi.

RDIF, aşının Mart ayında kullanıma hazır olacağını söyledi.

Sputnik Light'ı Putin duyurmuştu

Rusya Devlet Başkanı Putin bu aşının antikor geliştirme süresinin daha kısa olacağını söylemişti.

Daha sonra Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, aşının 4 aya kadar bağışıklık sağlayacağını, etkisinin yüzde 85 oranda olacağını. Gintsburg, ‘light’ aşıların yurtdışına gönderileceği, Rusya vatandaşlarına iki bileşenli aşının yapılacağını söylemişti.

Toplu aşılama esnasında yardımcı olması beklenen, Sputnik V’nin sadeleştirilmiş versiyonu olan bu aşının geliştirilmesindeki başlıca amaç, Kovid-19 kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısının yüksek olduğu ülkelerde, bu sayıyı iyice indirmek.

KAYNAK: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.