'Tayyipland denecek'

'Tayyipland denecek'
Kıbrıs'a Akça'nın atanmasını değerlendiren Öymen eskiden Enverland dendiğini hatırlatıp ekledi...
 AKP hükümetinin Lefkoşaya diplomat olmayan bir büyükelçi ataması, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlunun yürütmekte olduğu kapsamlı Kıbrıs görüşmeleri açısından da önemli soru işaretlerini beraberinde getirdi. Bugüne kadar kapsamlı görüşmelerin Türkiye ile yakın danışma içinde götürüldüğü dikkate alındığında, diplomat kökenli olmayan bir büyükelçinin Lefkoşada görev yapmasının Türk tarafının elini zayıflatmasına kesin gözüyle bakılırken CHP Bursa Milletvekili emekli Büyükelçi Onur Öymen, Yeni gelen arkadaşın bir siyasi deneyimi, bir diplomasi deneyimi var mı? Yabancı dil biliyor mu?diye sordu. Rum basını da Kaya Türkmenin yerine atanan Halil İbrahim Akça Kırbaçlı Vali olarak nitelendirdi.

Diplomat olmayan bir büyükelçinin atanmasının kapsamlı müzakere sürecine de olumsuz etki yapacağını dile getiren Öymen, Geçmişte de bir iki örneği var belki, ama o zamanın koşulları ile bugünün koşulları bir değil. Bunun izahı yok, hata üzerine hata yapıyorlar dedi.

Onu al bunu koy

Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yaklaşımını, Keyfi olarak onu aldım, bunu koydumyaparak olmaz. Zaten Türkiye’ye, eskiden Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde Enverland (Enverin ülkesi) denirdi, şimdi de Tayyipland (Tayyibin ülkesi) diyeceklerdeğerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.