TEK YÜREK TERÖRE LANET

TEK YÜREK TERÖRE LANET
Ankara ve İstanbul'da meydana gelen terör olaylarının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de havaalanı ve metroda patlama meydana geldi. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıları lanetlemek için 19 ülke konsolosu ve AK Partili be
 Aralarında Brüksel, İsrail ve ABD'nin de bulunduğu 19 ülke konsolosu Taksim'de bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkan'ı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkan'ı M. Tevfik Göksu, Bayrambaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in de bulunduğu grup teröre karşı elele vererek patlamanın yaşandığı alandan Belçika Konsolosluğu'na doğru yürüdü. Ardından konsoloslar patlamanın yaşandığı yere mum ve karanfil bıraktı.

Kolkola haykırmak istiyoruz
Terör konusunda açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu yürüyüş aslında içinden geçmiş olduğumuz süreçte tek ses, tek yürek olabildiğimizi gösteren bir yürüyüştür" dedi.  Konuşmasını, "Konsoloslarımızla birlikteyiz. Biz burada ülkemizi ziyaret eden insanlarımızı kaybettik" şeklinde sürdüren Temurci, "Coğrafyamızda, ülkemizde insanlarımız öldürülüyor. Ciddi anlamda terör örgütleri meydan okuyor. Terör artık her yerde insanlık adına karşısında durmamız gereken insanlık suçudur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ülkelerimizin çıkarları farklı olabilir ama insanlık herşeyin üzerindedir. Bütün insanlık için terör dursun diyoruz. Bu güzel şehirden bunu kolkola haykırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu saldırının ayırımı yok
İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen saldırının insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "O günde dedik ki bu saldırı insanlığı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının ayırımı yok. Türk-Kürt demende, Alevi-Sünni demeden bütün insanlığa yapılıyor. Bugün ise bir başka haber daha bu kez Avrupa’nın kalbinden Brüksel’den geldi. Aynı terör örgütleri bu sefer Avrupa’nın merkezini tehdit etmeye başladı. Demek tüm bu saldırlar insanlığa yapılmış saldırılardır" dedi.

Teröre karşı savaşmalıyız
Belçika Konsolosu Henri Vantieghem ise, "Yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Esas burada olma sebebim Beyoğlu'ndaki patlamanın ardından yanınızda olduğumu göstermek içindi. Birçok farklı milletten hayatını kaybeden vatandaşlar oldu. Buraları vuruyorlar çünkü kozmopolit yerler. Bu sebeple birlik ve beraberlik içinde teröre karşı savaşmamız lazım. En önemlisi terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Onları yok etmeye çalışırsak yararlı olacağız" açıklamasını yaptı.

Beraber olmalıyız
Amerikan Konsolosu Charles F. Hüner de, "Geçmiş olsun. Beraber olmalıyız. Tüm ülkeler birlik ve beraberlik içerisinde teröre karşı savaşmalı" ifadelerini kullandı. Teröre karşı dayanışma mesajı verdiiklerini belirten İsrail Konsolosu Shai Cohen ise, "Teröre karşı dayanışma mesajı veriyoruz. Buradaki yerel yetkililere teşekkür ediyoruz. İsrailli vatandaşlara yardımından dolayı. İleriye yönelik başka saldırılar için işbirliği yapmalıyız. Patlamanın yaşandığı noktaya mumlar ve çiçekler bırakacağız" dedi.

Örgütler devletlere meydan okuyor 
Aralarında Brüksel, İsrail ve ABD'nin de bulunduğu 19 ülke konsolosu Taksim'de bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Partili belediye başkanlarının da katıldığı bulunduğu grup teröre karşı elele vererek patlamanın yaşandığı alandan Belçika Konsolosluğu'na doğru yürüdü. Burada konuşan Temurci, "Bu yürüyüş aslında içinden geçmiş olduğumuz süreçte tek ses, tek yürek olabildiğimizi gösteren bir yürüyüştür. Terör örgütleri devletlere meydan okuyor" diye konuştu. 

Teröre karşı savaşmamız lazım
Belçika Konsolosu Henri Vantieghem ise, "Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Esas burada olma sebebim Beyoğlu'ndaki patlamanın ardından yanınızda olduğumu göstermek içindi. Birçok farklı milletten hayatını kaybeden vatandaşlar oldu. Bu sebeple birlik ve beraberlik içinde teröre karşı savaşmamız lazım. Onları yok etmeye çalışırsak yararlı olacağız" açıklamasını yaptı. ABD Konsolosu Charles F. Hüner de, "Tüm ülkeler birlik ve beraberlik içerisinde teröre karşı savaşmalı" ifadelerini kullandı. UFUK ÇOBAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.