Tekel işçilerinin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi'nde

Tekel işçilerinin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi'nde
Tekgıda-İş Genel Başkanı Türkel, Devlet Memurları Kanunu’ndan 4-C statüsünün çıkarılması için önce Danıştay’a gittiklerini, Danıştay’ın da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini, Mahkeme’nin ise 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldığını ifad

Tek-Gıda-İş, 2011 yılında TEKEL işçilerinin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.

Tekgıda-İş Genel Başkanı  Türkel, Devlet Memurları Kanunu’ndan 4-C statüsünün çıkarılması için önce Danıştay’a gittiklerini, Danıştay’ın da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini, Mahkeme’nin ise 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldığını ifade ederek, aradan geçen 8 ayda henüz alınmış bir karar olmadığını ifade etti.

-Türkel, 2011 yılında TEKEL işçilerinin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Devlet Memurları Kanunu’ndan 4-C statüsünün çıkarılması için önce Danıştay’a gittiklerini, Danıştay’ın da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini, Mahkeme’nin ise 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldığını ifade ederek, aradan geçen 8 ayda henüz alınmış bir karar olmadığını ifade etti. Türkel, 2011 yılında TEKEL işçilerinin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.

Türkel, yaptığı açıklamada 4-C’nin iptali istemiyle açılan davada Danıştay’ın, başvuruyu “Anayasa mahkemesinin yetkisinde” diyerek Yüksek Mahkeme’ye sevk ettiğini söyleyerek, Anayasa Mahkemesi’nin 20 Mayıs’tan bu yana dosyayı gündemine almadığını dile getirdi. Türkel, Anayasa Mahkamesi’nin konuyu bir an önce gündemine alması gerektiğini ifade ederek,yaklaşık 25 bin işçinin ve ailesinin gözünün kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu belirtti. 

-"SABRIMIZ TÜKENİYOR"-

Uzun bir süredir Mahkeme’nin 4-C ile ilgili bir karara varmasını beklediklerini ifade eden Türkel, artık sabırlarının tükendiğini, birçok TEKEL çalışanın bu süreçte büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını savundu.

Türkel 1 Ekim tarihinden bu yana yaklaşık 8 bin civarındaki TEKEL işçisinin, iş kaybı tazminatlarının sona erdiğini ve sosyal güvenlik haklarından eş ve çocukları ile birlikte yararlanamadıklarını ifade ederek, bu riskleri daha önce Anayasa Mahkemesi Başkanı'na anlattıklarını söyledi.

Türkel, “Ortada hukuki bir süreç var ve bizim elimiz kolumuz eylemlilik konusunda bağlı dedik. Yani Anayasa Mahkemesine konu intikal ettikten sonra, yargıya intikal etmiş bir konuda eylemliliği sürdürmemizin hukuken mümkün olmadığını söyledik. Kamu vicdanı açısından da bunun mümkün olmadığını anlatmıştık Sayın Başkan'a, Başkan'da bu konu hakkında bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtmişti” dedi.
Türkel, geçen sürede bu yasal düzenlemenin bir türlü hazırlanamadığını ifade ederek, artık Anayasa Mahkemesi’nin 4-C’yi gündemine almasını istedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum