Türk öğrenciler sanatlarıyla köprü kuruyor

Türk öğrenciler sanatlarıyla köprü kuruyor
Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde eğitim alan Türk öğrenciler, sokaklarda hat sanatı icra edip bağlama çalarak iki ülke arasında kültür köprüleri inşa ediyor.
 Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde eğitim gören iki Türk öğrenci, sokaklarda hattatlık yaparak ve bağlama çalarak iki ülke arasında kültür köprüleri kuruyor.
Mahmut Enes Kemer ve Safa Akdağ adlı öğrenciler, icra ettikleri sanatla Üsküplülerin ilgisini çekerken bütçelerine katkı sağlıyor.

Üsküp'ün tarihi Türk Çarşısı'nda hat sanatı icra eden Mahmut Enes, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde grafik tasarımı eğitimi aldığını belirterek, daha lise yıllarında ilgi duymaya başladığı bu sanatı Üsküp'e taşıdığını, Anadolu ve Makedonya kültürlerini harmanlayarak yeni eserler ürettiğini söyledi.

Bu şekilde bütçesine de katkıda bulunduğunu söyleyen Kemer, "Aynı zamanda Türkiye ve Balkanlar arasında bir kültür köprüsü oluşturduğumu hissediyorum" dedi.

Üsküp sokaklarında bağlama çalıyor

Makedonyalılara Türk kültürünü tanıtmayı amaçlayan bir diğer öğrenci ise Safa Akdağ.

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde hukuk eğitimi alan Akdağ, Üsküp sokaklarında bağlama çalıyor. 

Müziğe erken yaşlarda ilgi duyduğunu ve akrabalarından bağlama dersleri aldığını ifade eden Akdağ, Makedonya'ya getirdiği bağlamasıyla, müziğin evrensel diliyle toplumları birleştirmeye çalıştığını anlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.