Türkiye 13 şehidine ağlıyor

Türkiye 13 şehidine ağlıyor
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, “Hainlerin etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir” dedi.

SOKAĞIN TÖRENİ

Diyarbakır’da 13 şehit için tören düzenlendiği gün, Balıkesirli asker adayları teröre en güzel cevabı sokakta yaptıkları bayrak töreniyle verdi.

Davullar sustu

Burası Ayvalık’a bağlı Altınova Beldesi... Önceki akşam, 27 genç için askere uğurlama eğlencesi düzenlenmişti. Türkiye’yi yasa boğan 13 şehit haberi gelince, eğlence iptal edildi. “Analar babalar şehitlerine ağlarken, davul çalarak eğlenemeyiz” diyen gençler, İstiklal Marşı’nı okuyup dağıldılar.

Bayrak teslimi

Asker adayları ellerinde bayraklarla dün tekrar meydanda toplandı. Cami imamının okuduğu duaya, tüm belde halkı eşlik etti. Bir asker adayına Türk bayrağı teslim edildi ve “Vatan uğruna canınızı vermeye hazır olduğunuzu görüyoruz, Allah hepinizi korusun. Yolunuz açık olsun” dileğinde bulunuldu.

DEVLETİN TÖRENİ


Hain pusuda şehit olan 13 askerimiz dün 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen askeri bir törenle memleketlerine uğurlandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve 3 bakanın katıldığı törende konuşan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, “Hainlerin etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir” dedi.

DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinde şehit olan 13 askerin cenazesi, 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen askeri bir törenle memleketlerine uğurlandı. Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Cenaze törenine şehitlerin naaşlarının katafalka konulmasıyla başlandı. Törende şehitlerin öz geçmişleri okundu. Şehit yakınları ön sıralarda yer alırken, Şehit Fahrettin Aksu’nun 6 aylık kızı Damla’nın güneşten etkilenmemesi için şehidin ailesine şemsiye verildi. Törende konuşma yapan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu şunları söyledi:

Milletin kalbindeler

“Onlar milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyorlar. Bilinmelidir ki bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Daha düne kadar silah arkadaşlarımız olan bu şehitlerimiz daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaklardır. Saçtıkları nurlu ışık biz silah arkadaşları için yolumuzu aydınlatan rehber olmaya devam edecektir. Bugün uğurladığımız bu şanlı vatan evlatları gibi bizler de seve seve şehit olmaya hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır; Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaklardır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir”
Törenden sonra şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, bazı bakanlar ile kuvvet komutanları çelenk gönderdi.

- Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan listeye göre şehit personelin isimleri şöyle:
Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709) (Adana/Ceyhan), J.Uzm.Çvş. Mustafa Güney (2009-309) (Adana/Yüreğir), J.Uzm.Onb. Fahrettin Aksu (2009-586) (Hatay/Kırıkhan), J.Komd.Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip), J.Komd.Çvş. Emrah Eker (Giresun/Dereli), J.Komd.Çvş. Necmettin Torun (Samsun/Alaçam), J.Komd.Çvş. Ufuk Başarı (Konya), J.Komd.Çvş. Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli), J.Komd.Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa /İnegöl), J.Komd.Er. Barış Çiçekdağı (Gaziantep), J.Komd.Er. Vefa Çelik (Ağrı), J.Komd Er. Ethem Okkay (Şanlıurfa/Payamlı), J.Komd.Er. Gökhan Kaplan (Tekirdağ/Şarköy)
- Silvan’daki saldırıda yaralanan ve GATA ile Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise şöyle:
Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon/Araklı/İstanbul)(Ağır yaralı GATA), Jandarma Uzman Onbaşı Erdem Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA), Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap Turan (Adıyaman), Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon), Jandarma Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur), Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu (Tokat/İstanbul), Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

Büyük acıya ortak oldular

ŞEHİTLERİMİZ için 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndaki törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı. Cenaze törenine Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da katılarak, şehit ailelerinin acısını paylaştı.

Damla’nın kaderi

PKK pususunda şehit düşen 13 asker için 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen törene şehit aileleri çocuklarıyla geldi. Duygusal anların yaşandığı törende, tüm dikkatler şehit uzman onbaşı Fahrettin Aksu’nun 6 aylık kızı Damla’nın üzerindeydi. 2’nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk ve bakanlar minik şehit kızı Damla’yı öpüp sevdi. Damla hiçbir şeyden habersiz bazen etrafına gülücükler dağıttı, bazen de bağıra bağıra ağladı. Babasını hiç göremeden büyüyeceğini o bilmiyordu ama törendeki herkes bu büyük acıyı yüreğinde hissetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.