Uğur Mumcu öldüğü yerde anıldı

Uğur Mumcu öldüğü yerde anıldı
Uğur Mumcu, ölümünün 18'inci yılında, bombalı saldırının gerçekleştiği evinin önünde anıldı

Anma törenine çeşitli sivil toplum örgütleri , siyasi parti üyeleriyle, sevenlerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da Uğur Mumcu'nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Baykal, daha sonra bombalı saldırının meydana geldiği noktaya karanfil bıraktı.

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 18'inci yılında evinin önünde anıldı. Sevenleri, Mumcu anısına karafiller bırakıp, mumlar yakarken, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Sanatçı Selda Bağcan'ın Uğur Mumcu katledildikten sonra bestelediği 'Uğurlar Olsun' adlı şarkı çalındığı sırada ise 'Uğurlar ölmez', 'Uğur Mumcu yaşıyor', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Cumhuriyet gençliği burada' sloganları atıldı. Atatürk, Türk bayrağı ve Mumcu'nun resimleri taşındığı törende 'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz' ve 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak' pankartları da açıldı.

Öte yandan Beşiktaş taraftarı Çarşı Grubu da törende 'Çarşı Faili meçhule karşı' pankartı açarken, Mumcu'nun evinin karşısında bulunan Hacı Dursun Erdemir Camii'nin avlusunda da bazı vatandaşların Mumcu'nun posterini açtığı görüldü.

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL YAN YANA

Bu arada CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile birlikte Mumcu'nun evine geldi ve Uğur Mumcu'nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu ziyaret etti. Baykal'ın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile birlikte Mumcu'nun evine geldi. Mumcu'nun anma töreninde buluşan Baykal ve Kılıçdaroğlu, daha sonra bombalı saldırının meydana geldiği noktaya karanfil bıraktı. Baykal ve Kılıçdaroğlu törende de yan yana dururken, bir süre sohbet ettiler. Bu arada Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu, evlerinin tam karşısında bombalı saldırının meydana geldiği yerde yapılan Mumcu anıtına karanfil bıraktı.

KILIÇDAROĞLU: KARANLIK GÜÇLER ORTAYA ÇIKARTILMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun evinden çıktığı sırada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu'nun Türk basın dünyasının önemli bir simgesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Faili meçhule kurban gitti, acısı hala dinmiş değil. Arkasındaki karanlık güçlerin açıklığa kavuşturulması gerekiyordu. Ama devlet bugüne kadar üzerine düşeni yapmadı. Namus sözü verildi, gereği yapılmadı. Bugün hala faili meçhullerin aydınlatılmasıyla ilgili önergelerimizi veriyoruz, bu konuda araştırma yapılmasını istiyoruz. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi verdiğimiz her önergeyi reddediyor. Umuyorum Uğur Mumcu'nun özlem duyduğu aydınlık bir Türkiye'yi, faili meçhulleri aydınlatarak, gerçek suçluları yakalayıp yargının önüne çıkararak görevimizi yerine getirmiş oluruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.