Uludağ'da kaybolan dağcılar bulundu

Uludağ'da kaybolan dağcılar bulundu
ULUDAĞ'da kamp yapan ve yönlerini kaybederek mahsur kalan 34 kişilik dağcı grubuna, Yedigöller Bölgesi'nde ulaşıldı.

Türkiye'nin en önemli kış turizm ve kayak turizm merkezi Uludağ'da kamp yapan 34 kişilik grubun içinden bir dağcının paniği, jandarmayı alarma geçirdi. Kamp yaptığı diğer dağcılardan habersiz cep telefonuyla jandarmayı arayarak kaybolduğunu ve ayaklarının donduğunu öne süren dağcının yardım istemesi üzerine jandarma ekipleri arama- kurtarma çalışması başlattı. Dağcılara ulaşan jandarmalar, olumsuz bir durumun olmadığı anlayıp rahat bir nefes aldı. Dağcılar, jandarma nezaretinde Oteller bölgesine getirildi.

Uludağ'ın Maden Mevkii'nde kamp yapacaklarını söyleyen ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 36 dağcı, dün Uludağ Jandarma Komutanlığı'na bilgi vererek bölgeye hareket etti. Kamp kuran gruptaki 2 dağcı, hava kararmadan üşüdüklerini söyleyerek Oteller Bölgesi’ne döndü. Maden Bölgesi’nde kamp kuran dağcılardan ismi açıklanmayan biri, saat 03.00 sıralarında jandarmayı arayarak kaybolduklarını ve ayaklarının donduğunu öne sürerek yardım istedi.

Jandarma ekipleri günün ilk ışıklarıyla arama- kurtarma operasyonu başlattı. Durum 112 Acil Servisi'ne de haber verilerek Bursa'dan da olası donma ve yaralanma olaylarına karşı ekip ve ambulans istendi.

10 kişiden oluşan jandarma arama- kurtarma ekibi saat 10.30 sıralarında dağcıların bulunduğu maden bölgesine ulaştı. İhbarın bir dağcının korkusundan kaynaklandığını belirleyen jandarma, 27 dağcıyı yürüyerek oteller bölgesine götürdü. Bu kampın ilerisinde bulunan 7 dağcı ile de irtibat kurularak, oteller bölgesine getirilmeleri sağlandı.

Oteller bölgesine getirilen dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 İFADELERİ ALINDI

Uldağ'da Maden Mevkii'nden Oteller Bölgesi'ne getirilen 34 dağcı, jandarmada gruplar halinde ifadeleri alındıktan sonra otobüslerle Uludağ'dan ayrıldı.

Kamp ve tracking yapmak için gelen grubun, Uludağ Jandarma'ya dün saat 11.00 sıralarında sadece isim listesi bıraktıkları ortaya çıktı. Kampı düzenleyen Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü hakkında, ‘resmi kurumdan izin almadan kaybolma ihtimali bulunan bölgede dağcılık faaliyetinde bulunmak’tan yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.

Bu arada, jandarmayı alarma geçiren olayın da ayrıntıları ortaya çıktı. İstanbul'dan gelen, aralarında usta dağcıların da bulunduğu ekip, Maden Mevkii'nde kamp kurdu. 36 kişiden oluşan ekipten 2 dağcı hava kararmadan üşüdükleri gerekçesiyle Oteller Bölgesi’ne döndü. Kalan 34 dağcı 10 çadır kurarak, geceyi geçirmek istedi. Sabaha karşı 03.00 sıralarında tipi nedeniyle bir çadır çökünce paniğe kapılan bir dağcı, ‘156 Alo Jandarma’yı aradı. Kaybolduğunu ve ayaklarının donmak üzere olduğunu söyleyen dağcı yardım istedi.

Kamptaki usta dağcıların bilgisi dışında jandarmayı arayan dağcıdan gelen ihbar üzerine hareket eden jandarma, önce kamp yerindeki çadırlarda bulunan 27 dağcıyı alıp, yaya olarak Oteller Bölgesi'ne getirdi. Jandarma daha sonra bu gruptan ayrı olarak kampın biraz yukarısında ayrı olarak bulunan 7 dağcıyı ise Telesiyej istasyonuna yönlendirdi. Telesiyef binasının demir korkuluklarını çıkararak binaya girmelerini isteyen jandarma da sabahın ilk ışıklarıyla 4 kar motoru, 2 snow trackla harekete geçti. Olay bölgesine kısa sürede ulaşan Jandarma ekipleri dağcıları Oteller Bölgesi'ne getirdi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.