Üniversitelilerden ilginç takas

Üniversitelilerden ilginç takas
Güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinden pazarda domates ve patatesli takas

KOCAELİ Üniversitesi'nin Körfez İlçesi'ndeki Hereke Kampusu'nde eğitim veren Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bazı bölümlerinin İzmit Anıtpark Kampusu'ne taşınması kararını protesto için yere yatan öğrenciler, bu kez yaptıkları eserleri pazaryerinde 'Domates, patates, salatalık' karşılığında takas ederek ilginç protesto daha gerçekleşütirdi.

Eğitim döneminin bitimine 1 hafta kala Rektörlüğün aldığı kararla, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Hereke'deki Sahne Sanatları ve Heykel Bölümü dışındaki bölümlerin yer sıkıntısını gerekçe göstererek İzmit Anıtpark Kampusu'ne taşınacağının açıklanmasına tepkiler devam ediyor. Hafta başında başlatılan protestolarını sürdüren, kampus içinde pankartlarla yürüyen, ayrıca yere yatan seramik, müzik, resim, sahne sanatları, heykel, grafik ve fotoğraf bölümü öğrencileri bugün de Hereke Pazarı'na çıkarak uygulamayı vatandaşlara ilginç bir yöntemle şikayet etti.

Pazar yerinde, resim, fotoğraf, seramik, heykel gibi sanatsal çalışmalarından oluşan eserleriy ile tezgah açan öğrenciler, bu eserlerini pazarcı gibi bağırarak birkaç domates, patates, salatalık, bir avuç kiraz karşılığında Herekeliler'le takas yaptı.

Hereke sakinlerinin ilgiyle izlediği ve eserlerini domates, patates, salatalık karşılığında takas yapan öğrenciler, sanatın her zaman bütünselliğini koruması gereken bir olgu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Fakültemizin iki aşamalı taşınmasını istemiyoruz. Fakültemizin bütün kalmasını istiyoruz. Sanat her zaman bütünselliğini koruması gereken bir olgudur. 4 gündür eylemlerimiz devam ediyor. Sahne sanatları ve heykel bölümü hariç diger bölümler İzmit'e taşınıyor. Bize mekan, para yok dediler. Çarşamba günü bir eylem yaptık ve mekana, paraya da ihtiyaç duymadık. Bizim bütünselliğe ihtiyacımız olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İki patatese iki haftada yapılmış maketi verdik. Bir teyzemiz salatalık verdi, burdan en güzelini seçmeye çalıştı. Bu protestomuz sonuç alana kadar sürecek."

Yaptıkları resimleri takas yapan adını açıklamayan bir başka öğrenci ise şunları söyledi:

"Bir meyveye sanat tablo, tiyatro metni satıyoruz. Sanatı bölmedikleri sürece bu kadar ucuza sanatımızı satabiliriz. Bir domates, bir salatalık bizim için bu yeterli. Sanat halkındır. Fakültenin 9 bölümden 2'si kalıyor 7'si gidiyor. Bölümlerin ya tamamı gitsin, ya da tamamı burada kalsın."

Öğrencilerin protesto gösterilerini Hereke'den sonra İstanbul'a kaydıracakları ve buradaki çeşitli semtlerinde etkinlikler yapacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.