'Unutmadık, unutmayacağız'

'Unutmadık, unutmayacağız'
Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 18. yılında anma töreni düzenlendi.
Şişli'de bulunan Uğur Mumcu anıtı önüne kadar yürüyen grup, "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları attı. Elllerinde "Unutmadık, unutmayacağız"," Korkak bin kere ölür, cesur bir kere", yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup şiirler okuyarak Uğur Mumcu'yu andı.

Anma töreninde konuşan CHP İl Başkanı Nebil İlseven, Uğur Mumcu'nun laik, antiemperyalist, ve yurtsever duruşuyla derin izler bıraktığını belirterek, Mumcu'nun gerçek bir Atatürk cumhuriyetçisi olduğunu ifade etti. İlseven şöyle konuştu : "Uğur Mumcu'nun hunhar bir suikast sonucu öldürülmesi aydınlığa, hukukun üstünlüğüne inanan, ilerleyen genç nesillerin önüne çekilen karanlığın bir adımıdır. Mumcu katledildiğinde Kağıthane'de kongremizi yapıyorduk.

Bir anda ortalığı müthiş bir karanlık ve sessizlik kapladı. Sonrasında cenaze töreninde ise müthiş öfke ve feryat vardı. Dönüp baktığımızda o günkü devlet yetkililerinden bir tanesi 'bu öyle bir duvar ki bir tuğlayı sökersek hepsi yıkılır' demişti. Şimdi ise o duvarın etrafı ve arkasında bir şeyler kurgulanıyor" dedi. Konuşmaların ardından anma törenine katılan vatandaşlar Mumcu'nun anıtına karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.