Unutulmazlar Çiçekler arasında

Unutulmazlar Çiçekler arasında
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci yaptığı bir çalışma ile Ülkemize ve Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılar’a hizmet etmiş büyüklerini unutmayarak isimlerini ölümsüzleştirdi.
Değirmenciden büyük bir vefa örneği
 
 
 
 Değirmenci Meclisin gündemine taşıdığı bu isimleri Avcıların önümüzdeki yıllarda yeni mahallesi olacak çağdaş modern mevkisi Isparta kuledeki cadde ve sokak isimlerine ünlü Türk büyükleri ve Avcılara hizmet edenlerin adlarını verilmesini istedi. Bu isimlerin en büyük özelliği ise daha çok çiçekli isimlerden oluşan cadde ve sokaklarda büyüklerinin adeta bir gül bahçesinde yaşatılmasına Avcılar Belediye Meclisinden oy birliği ile geçmesi büyük takdir topladı. Meclis üyeleri aracılığı Avcılar Belediye Meclisinden büyük böyle bir karara imza atması ise büyük vefa örneği olarak yorumlandı. Avcılar Belediye Meclisi 5.seçim yılı 2.toplantısının komisyona havale edilen Ispartakule Mevkiindeki isimsiz sokaklara ülkemize ve Avcılara hizmet edenlerin adı verilmesi için kararı komisyona havale edildi.
Ülkesine ve Avcılara hizmet çiçekli sokaklarda
Başta İstanbul’u Fetih eden Fatih Sultan Mehmet, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere Dede Korkut, Piri Reis Hazerfen Ahmet Çelebi, Gazeteci Abdi İpekçi Emniyet Müdürü Gaffar Okan isimleri Ispartakulu Mevkiindeki caddelere verildi.
Her sokak bir çiçek
Avcıların yeni mahallesi olarak düşünülen ve sokak ve cadde isimleri genellikle Yıldız çiçeği, Yenibahar, Açelya, Kar Çiçeği, Gece Sefası, Kandil Çiçeği, Gündöndü, Kadife Çiçeği gibi isimlerden oluşuyor.
Unutulmazlar Çiçekler arasında
Avcılar Belediye Meclisi ilçeye hizmet eden Belediye Başkanları ve Meclis üyelerini de unutmadı. Eski Belediye Başkanı Yusuf Korlu, Nuri Adanır, Ahmet Dicle, Yüksel Çengel ve Tahsin Salihoğlu’nunda adı sokaklara verildi.
Meclis üyelerinde ismi verildi
Belediye Meclisinin aldığı kararda geçtiğimiz günlerde aramızda ayrılan Meclis Üyesi Gültekin Toluay ve Garip Gök’ün adı da sokaklarda yaşatılacak. Meclis Tahtakale Mahallesinin ilk muhtarı Duran Bolat’ın da adını bir sokağa verdi.
Kıvırcık Ali’de ye vefa
Belediye Meclisi ayrıca Çatalca’da geçirdiği trafik kazasında hayata veda eden ve Yeşilkent mahallesinde kalabalık bir halk topluluğu tarafından görkemli bir şekilde defnedilen Kıvırcık Ali’nin de ismini bir sokağa vererek ölümsüzleştirdi. Kıvırcık Ali’nin Adı bundan böyle bundan böyle çok sevdiği türküsü Isırgan otu gibi çiçeklerle dolu çiçekli sokakların içindeki Avcılardaki Ispartakulde yaşatılacak.
Geçmişimizi unutamayız
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci konuyla ilgili yaptığı açıklamada vefa’nın İstanbul’da sadece bir semt olmadığını tüm meclis grubu olarak bildiklerini ifade ederek, “Geçmişini unutan geleceğini göremez. Bizlerde Ispartakule Mevkiindeki yeni planlanan bu güzide yerlerin isimlerini belirlerken ülkemize ve Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılara hizmet eden büyüklerimizin isimlerini vermek için üzerimize düşen görevimizi yapalım istedik. Çok da şık oldu. Mecliste arkadaşlarımız oy birliği içinde bu kararı aldı. Hepsini kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.