Vatandaşın yastığının altında değil döviz altın kefen parası bile kalmadı

Vatandaşın yastığının altında değil döviz altın kefen parası bile kalmadı
Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Meclis’te gündeme dair basın toplantısı gerçekleştirdi. Esnafın yaşadığı sıkıntılarını bir kez daha hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün partisinin kongresinde vatandaşlara yönelik altın ve döviz çağrısınd

Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Elinde döviz ve altın tutan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Ellerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye kazandırmalarını istiyorum.” çağrısına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Keyfi kararların faturası çok ağırdır ve bu fatura bu ülkenin bütün insanlarının omuzlarına yüklenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Vatandaşın yastığının altında değil döviz altın, kefen parası bile kalmadı.

İnsanlarımızın fedakârlık yapacak gücü kalmadı, beceriksizliğinizin bedelini ödemeye insanlarımızın takati kalmadı artık. İsrafın haddi hesabı yokken ve siz keyfi kararlarla ülkeyi karanlık bir girdaba sokmuşken hangi hakla vatandaştan fedakârlık bekliyorsunuz? Araç geçmeyen köprü ve yolların, uçak inmeyen havalimanlarının ücretini ödüyoruz şimdi de yapılacak diye ısrar ettiğiniz Kanal İstanbul’a devlet garantisi verilecek diyorsunuz.

Yani zararı yine vatandaşın omuzuna yüklenecek. Bunu yaparken vatandaşa soracak mısınız? Eğer şeffaf iseniz İstanbul’da bu konuyu İstanbullulara sorun, onlardan onay alın.

Kanal İstanbul referandumu yapın. Yaptığınız her hukuksuzluğu, vatandaş bize yetki verdi diye yapıyorsunuz. Kanal istanbulla ilgili bizi dinlemiyorsunuz, bari İstanbullulara sorun da onları dinleyin."

Vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın kefen parası bile kalmadı

TÜRKİYE İÇİN GÜVEN VE İSTİKRAR TEMASI KOMİK BİR İTİRAFTIR

Abdulkadir Karaduman, 19 yıldır iktidar olan AK Parti'nin, kongresinde, "Türkiye için güven istikrar" temasını slogan olarak belirlediğini, bunun komik bir itiraftan başka bir şey olmadığını savundu.

"Ülke olarak ne yazık ki sıkıntılı bir dönemi yaşamaktayız, ülkemizin yönetilemediğini aksine idare edilmeye çalışıldığını her gün daha somut bir şekilde görmekteyiz.

Yönetebilmek ile idare etmeye çalışmak arasında ciddi farklar vardır. 19 yıldır işbaşında olan bir iktidarın kongresinde Türkiye için güven ve istikrar temasını belirliyor olması komik bir itiraftır.

Eğer Türkiye’de güven ve istikrara ihtiyaç duyulduğu söyleniyorsa güvensizliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu kimdir acaba? Bizler elbette sorunları doğru tespit etmek zorundayız, çözüme ulaşmanın en öncelikli şartı asıl sorunların tespit edilmesidir."

Vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın kefen parası bile kalmadı

BOZUK ANLAYIŞTA OYUNCU DEĞİŞTİRMEK SORUNLARI KALDIRMAZ

Günübirlik kararlarla ve bazı kişilerin görevden alınmasıyla sorunların çözülemeyeceğini söyleyen Abdulkadir Karaduman, şunları söyledi:

"Bozuk bir anlayışta hangi oyuncuları değiştirirseniz değiştirin, bu sorunları ortadan kaldıramazsınız. Görevden alınan Merkez Bankası başkanı 4 ay önce atanmıştı.

Atanan kişilere sihirli değnek muamelesi yapmak, kısa zamanda döviz kurunu düşüreceğini ummak yanlıştır.

Ekonomideki istikrarsızlığı bu kişilere bağlamak gerçek sorumluları görünmez kılmıyor. İş başında "Ekonominin sorumlusu benim, ben. Benim alanım ekonomi" diyen, kimi ne zaman hangi göreve atayacağına karar verebilen bir Cumhurbaşkanı var.

24 Haziran seçimleri öncesinde 24’ünde bu kardeşinize siz yetkiyi verin, ha ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz diyen kardeşimizin faizle şunla bunla nasıl mücadele ettiğini ibretle izliyoruz. Dolayısıyla eğer güven ve istikrar sorunu varsa bunun daha yapısal sebepleri vardır."

Vatandaşın yastığının altında değil döviz ve altın kefen parası bile kalmadı

DOLAR YÜKSELDİKÇE FAKİRLİĞİMİZ ARTIYOR

Reform paketine dair eleştireler getiren Abdulkadir Karaduman, "Ekonomide reform paketinden bahsedilen bugünlerde bu tür konuların gündeme geliyor olması aslında zihniyetin hiç değişmediğini gösteriyor.

Bu ülkenin kaynakları çarçur ediliyor, vergiye bağımlı kalkınma anlayışı devam ediyor, ihale-rant anlayışı son sürat devam ediyor, temel ürünlerde dışa bağımlılık devam ediyor. Tabi ki olan yine vatandaşa oluyor, dolar yükseldikçe fakirliğimiz artıyor."

ÜLKEMİZİN SAADET PARTİSİ İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR

Abdulkadir Karaduman, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Dolar yükselince dışarıdan alınan ürünlerin maliyeti artıyor. Sonra bir bakıyorsunuz bir ay önce 25 lira olan bir ürün aynı markette bir ay sonra 40 lira olmuş.

Doların yükselmesi demek, 435 milyar dolar olan dış borcumuzun da katlanması anlamına geliyor. İktidar, alım gücü azalan vatandaşın durumunu görmüyor, iflas eden esnafların, evine ekmek götüremeyen işsiz vatandaşın durumunu ne yazık ki görmüyor.

Sonraki seçimi düşünmekten iş yapamaz hale gelen bir iktidarla karşı karşıyayız. Konuşulan konular üzerinden milletimiz kutuplaştırılıyor, asıl sorunlar öteleniyor vatandaş “açım” dedikçe gündem değiştiriliyor.

Günübirlik adımlar, sorunları çözmeye yönelik olmayan, sorunları geçiştirmeyi amaçlayan yaklaşımlarla durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ülkemizin, hizmet etmeyi boyun borcu olarak kabul eden Milli Görüş, Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı vardır.

BAKANLIKLAR SEMBOLİK BİRER MAKAM HALİNE GELMİŞTİR

Türkiye’de ekonomiden hukuka, dış politikadan eğitime bir tıkanıklık yaşanıyorsa bunun sebebi kabinedeki şahıslar değildir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte bakanlıklar sembolik birer makam haline gelmiştir.

Bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardır. Bu olmadığı sürece hangi kişilerin bakan olarak atanacağı konusu sorunların çözümü noktasında belirleyici olmayacaktır.

LEBALEB KONGRELERDEN HALKA, ALTIN VE DÖVİZİ BOZDURUN DİYE BAĞIRIYORSUNUZ

Esnaflarımız zorda, çeşitli etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Kredi borçlarını ödeyemiyorlar, çoğu kepenk kapatmış durumda. Konya'da Mevlana meydanında esnaflar masa ve sandalyelerini meydanda yakıyor ve feryad ediyor.

Bütün birikimimizi kaybettik, borca battık. Dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf arkadaşlarımız 1 yıl içerisinde 20 yıllık birikimi olan evi ve arabasını satmış ve artı borcun içerisine girmiş durumda.

Bize yardım edilmesini bekliyoruz diyor. Esnaflarımız, AK Parti binlerce kişiyle kongre yapıyor onlara salgın yok da, esnafa ve gariban vatandaşa mı salgın var diyerek adeta feryat ediyor. Siz de lebalep kongrelerden, feryat eden halka, yastık altındaki altın ve dövizi bozdurun diye bağırıyorsunuz. İnsanların aklıyla dalga geçmeyi bırakın. Hiç değilse biraz ciddi olun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.