Velilere özel kazık!

Velilere özel kazık!
​​​​​​​Özel okullar yeni ücretlerini açıklamaya başladı. Fiyat listelerinde en çok dikkat çeken noktalardan biri de yemek ücretleri oldu.

İstanbul'daki özel okullarda 30 bin liradan başlayan ücretler 80 bin liraya kadar çıkıyor. Bu duruma isyan eden veliler, “Makul ödenebilir fiyatlar istiyoruz”, “Serbest piyasa hiç bu kadar serbest olmamıştı”, “Sesimizi duyan var mı?” ve “Bütçeler delik deşik, veliler zor durumda” diye isyan etti

 

YEMEK ÜCRETLERİE GEÇEN YILA ORANLA 2 -3 KAT ARTIŞ YAPILDI!

 

Özel okullar zamlı fiyatlarını açıkladı, erken kayıtlar başladı. Ancak yaklaşık yüzde 60 artış olması beklenen yeni ücretler sektör temsilcilerini memnun etmedi. Bu nedenle bazı özel okullar, farklı kalemlerde fiyat artışına gitti. Yemek ücretlerinde geçen seneye oranla 2 hatta 3 kat artış yapıldı.

 

Yeni zamlarla birlikte İstanbul'daki özel okulların yemek ücretleri 30 binden başlıyor, 80 bine kadar çıktı. Bu duruma isyan eden veliler, “Makul ödenebilir fiyatlar istiyoruz”, “Serbest piyasa hiç bu kadar serbest olmamıştı”, “Sesimizi duyan var mı?”, “Bu gidişe dur denilsin” ve “Bütçeler delik deşik” şeklinde paylaşımlar yaptı.

ana-foto.jpg

DAYATMA ŞEKLİNDE SUNULAN EK ÜRÜN ÜCRETLERİ GERİ ALINABİLİR

 

Konu hakkında açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, velilerin çoğunun çocuklarının eğitim aldığı kurum ile karşı karşıya kalmak istemediğini ancak ‘dayatma’ ile sunulan ek ürün- hizmet ücretlerinin geri alınabileceğini söyledi. Ağaoğlu, “6502 sayılı Tüketici Kanunu'nun 7. maddesinde, özel okulun ‘dayatma’ ile sattığı yani sipariş edilmeyen yemek, etüt, kitap gibi ürün ve hizmetler için satıcının hak iddia edemeyeceği, veli bu ek hizmetleri almış, kullanmış ve kullanırken sessiz kalmış olsa dahi bunun ‘kabul’ anlamına gelmediği açıkça belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

OKULLAR ESNAFA DÖNÜŞTÜ

 

Erdem Çalışkan isimli bir veli, 30 bin ailenin yetkililerden yardım beklediğini belirterek, “Çocuklarımız bizim için çok değerli. Devletimiz bu konuya el atmalı. Okullar esnafa dönüştü canımıza okudu” tepkisini gösterdi. Özel Okul Velileri Platformu da yayımladığı bir bildiri ile bu duruma tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.