Yalandan METROBÜS…!

Yalandan METROBÜS…!
2007 yılı Eylül ayında Avcılar-Topkapı arasında hizmete giren ardından 2009 yılı Mart ayında Kadıköy’e Söğütlüçeşme’ye uzanan metrobüs onbinlerce insanın yaşadığı Beylikdüzü’ne gelemedi. Beylikdüzü’ne yetkililer önce hızlı tramvay veya metronun geleceğini

2007’de açılan Metrobüs hattı üç yıldır Beylikdüzü’ne gelemedi

Yalandan METROBÜS…!

2007 yılı Eylül ayında Avcılar-Topkapı arasında hizmete giren ardından 2009 yılı Mart ayında Kadıköy’e Söğütlüçeşme’ye uzanan metrobüs onbinlerce insanın yaşadığı Beylikdüzü’ne gelemedi. Beylikdüzü’ne yetkililer önce hızlı tramvay veya metronun geleceğini söylemişlerdi. Ardından metrobüs devreye girince metro vaadinin yerini metrobüs aldı. Ne var ki 2010 yılının son günlerine gelindiğinde metrobüsten hala ortada somut bir gelişme yaşanmadı.

Sözler veriliyor

Beylikdüzü’ne metrobüsün geleceği ile ilgili bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyliküdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, bu bölgede 2009 yerel seçimlerinde aday olup kaybeden bütün AKP’li belediye başkan adayları da yurttaşlara “Metrobüs geliyor” vaatlerinde bulundu. Aradan geçen üç yılı aşkın süredir ise tek bir adım atılmadı.

Projeler çok

Metrobüs hattı ile ilgili bir kısmı geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü Belediye Meclisi’nde de görüşülen çok sayıda projede yapıldı. Gündem geldi. Her projenin ardından ihaleye çıkılacağı, yap-işlet devret modeli uygulanacağı, sözleri edildi. Projelerden gündeme gelen en ciddisinde Beylikdüzü Belediye Meclisi de konuyu ele almıştı. Ne var ki hiçbir sonuç çıkmadı

Son söylenti

Beylikdüzü metrobüs hikayesinde gündeme son olarak İET yetkililerinin ortaya attığı projede ise ilk durk TÜYAP oldu. Daha önceki proje ve söylentilerde yeraltından gelecek olan metrobüs hattının Beylikdüzü’nde son bulacağı idi. Ocak 2011 de ihaleye çıkılacağı iddia edilen son projede ise  TÜYAP’tan başlayacak hat, Beko, Beylicium, Koçtaş ve Hasırcılar  durakları iel Avcılar yönüne devam edecek.

Beylikdüzü’ne Metrobüs geliyor vaatlerinde hatta somut açıklamalarında tarihlerine göre yapılan bazı açıklamalar şöyle:

O HABERLERDEN BİR DERLEME:

 

“Tarih : 02 Eylül 2010 Perşembe 12:35

Beylikdüzü’ne Metrobüs Müjdesi!

Beylikdüzü Ramazan etkinlik alanını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sahneye çıkarak metrobüs müjdesi verdi.

 
Topbaş, “Buraya size bir müjde vermek için çıktım. Beylikdüzü, metrobüse kavuşuyor. Biliyorum beklediniz ama metrobüsün Beylikdüzü etabı için bu sene sonuna kadar çalışmalara başlanacak. Hat uzatma çalışmasının 1 yıl içinde tamamlanarak; 2011 yılında bitirilmesini öngörüyoruz. Sizleri çok seviyoruz. ” dedi.

Ramazan Etkinlik alanındaki güzel tablo ve birbirinden zengin programlardan dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u kutlayan Topbaş; birlik beraberlik ve paylaşımın yoğunlaştığı bu güzel ayda bu enerjiyi ve coşkuyu görmek gerçekten çok mutluluk verici şeklinde konuştu.”

Avcılar’ı 8.5 kilometrelik bir güzergahla Beylikdüzü’ne bağlayacak hat için Eylül ayında ihaleye çıkılacak.
İlk kazmanın Kasım’da vurulacağı metrobüs projesinin 2011 yılı Kasım ayında bitirilmesi planlanıyor.
SÖĞÜTLÜÇEŞME 80-85 DAKİKA

Büyükşehir Belediyesi, proje için yatırım programında 100 milyon lira kaynak ayırdı. Beylikdüzü-Avcılar güzergahında 10 durak bulunuyor. Sefer aralığı ortalama 32 saniye olarak
düşünülen hatta istasyon sayısı 40’a çıkacak. Metrobüsün Beylikdüzü hattının yeni durakları ‘TÜYAP- Hadımköy- Bizimkent- Beylikdüzü Belediye- Beylikdüzü- Haramidere- Haramidere Sanayi- Saadet Mahallesi- Ambarlı- Avcılar Merkez Mahallesi’ olarak belirlendi. 50 kilometrelik Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki yolculuk süresi 80-85 dakika olacak.

UZUN: 4’ÜNCÜ ETAP EN İYİSİ OLACAK

Toplu ulaşımı kolaylaştıran Metrobüs sisteminin 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü hattı projesi tamamlandı. Metrobüsün Beylikdüzü etabı için bu sene sonuna kadar çalışmalara başlanacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Avcılar-Beylikdüzü hattının uzatılmasıyla birlikte
ilçe halkının metrobüs özleminin sona ereceğini ve ulaşım kolaylığının Beylikdüzü’ne artı değer katacağını söyledi.Eylül ayı sonunda ihalesi yapılacak olan hatla ilgili olarak ilk kazma kasım ayı içinde vurularak çalışmalar başlayacak. 1 sene sürmesi planlanan hat uzatma projesinin 2011 yılı Kasım ayında bitirilmesi öngörülüyor. Beylikdüzü hattının devreye girmesiyle Söğütlüçeşme-Beylikdüzü güzergahında günde 1 milyon yolcu taşınacak.

İstanbul'un trafik problemine çözüm olarak geliştirilen metrobüs sistemi Beylikdüzü'ne uzanıyor. Hattın Beylikdüzü etabı ile ilgili hazırlanan proje tamamlandı. Avcılar'ı 8,5 kilometrelik bir güzergâhla Beylikdüzü'ne bağlayacak hat için eylül ayının 3. haftasında ihaleye çıkılıyor. İhalenin ardından en düşük teklifi verecek firma ile yapılacak sözleşme ve şirket yer teslimiyle birlikte hatta ilk kazma Kasım ayında vurulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı ,sisteminin 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü hattını Zaman'a anlattı. Metrobüs sisteminin Beylikdüzü etabı ile ilgili projenin 1 yıllık bir çalışma ile tamamlanacağını belirten Topbaş şu bilgileri verdi: "Hatta bulunan bütün duraklara erişim yer altından olacak. Burada Avcılar, Zincirlikuyu ve Sögütlüçeşme etaplarından farklı bir çalışma yürüteceğiz. Duraklar daha geniş ve uzun olacak. Ayrıca bu hatta Beylikdüzü'nde büyük bir meydan yapılacak. Burası İstanbul'un yeni meydanlarından biri olacak."

Beylikdüzü-Avcılar güzergahında 10 durak bulunuyor. Metrobüs hattının ilk 3 etabında karşılaşılan sisteminin en önemli eksiği durakların fiziki yetersizliğiydi. Bunu göz önünde bulunduran belediye mühendisleri yeni projedeki tüm durakları yer altına aldı. Metrobüsün Beylikdüzü etabındaki 10 durakta diğerlerine göre yaya erişimi ve yolcuların araçlara ulaşımının daha konforlu olması planlanıyor. Hattın Beylikdüzü'ne ulaşması ile birlikte 50 kilometreye çıkacağını belirten Topbaş, "İşletme yöntemi ile ilgili birkaç model üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Beylikdüzü-Avcılar, Beylikdüzü-Cevizlibağ ve Beylikdüzü-Yenibosna gibi birçok alternatif güzergah düşünülüyor." dedi. Beylikdüzü'nden Yenibosna üzerinden kent merkezine günde 200 bin yolculuk hareketi bulunduğunu belirten Topbaş şöyle konuştu: "Silivri, Büyükçekmece ve Çatalca'dan her gün yüz binlerce yolcu Yenibosna'ya geliyor. Bu bölgede önemli bir yolcu yoğunluğu bulunuyor. Metrobüste Yenibosna önemli bir durak olacak. Ayrıca Beylikdüzü'nde durak
merkezi olacak. Buraya hem metrobüs araçları hem de diğer beldelerden gelen otobüslerin terminali kurulacak. Ayrıca ileride bizim planlarımızda bulunan Bakırköy'den gelecek 25 kilometrelik metro hattının son durağı burada olacak."



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.