Yüksek Askeri Şura başladı

Yüksek Askeri Şura başladı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) komuta kademesinin geleceğini belirleyen Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı.

Toplantıya İnternet andıcı soruşturmasını yürüten savcının hakkında yakalama kararı talep ettiği Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler de katılıyor. YAŞ, tarihinde ilk kez 14 yerine 9 orgeneral ve oramiralle toplandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu ve terfi sırasında bulunan 14 general ve amiralin durumuna netlik kazandırılamayınca görev süresinin bitimine 2 yıl olmasına rağmen emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kendisiyle aynı tavrı gösteren Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, YAŞ’a katılmıyor. Tutuklu olan Harp Akademileri Komutan Orgeneral Bilgin Balanlı da toplantıda yok. Hakkında yakalama kararı çıkarılması istenen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler YAŞ’a katıldı. Böylece YAŞ, tarihinde ilk kez 14 yerine 9 orgeneral ve oramiralle toplanmış oldu.

YAŞ’da TSK’yı en üst düzeyde, iki yıl üstüste gelen sürpriz emekliliklerle Genelkurmay Başkanlığı yolu açılan, önceki gün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı Ceylanoğlu’dan devralan ve aynı zamanda Genelkurmay Başkanvekili olan Orgeneral Necdet Özel temsil ediyor.

Komutan Aksay’ın emekli, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da tutuklu olduğu için Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan YAŞ’a ilk kez orgeneral düzeyinde bir katılım yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.