'Zehirli ayakkabı'dan sonra GDO'lu mısır!

'Zehirli ayakkabı'dan sonra GDO'lu mısır!
Günlerdir Çin'den gelen zehirli ayakkabı paniği yaşanırken, Mersin'den gelen haberin merkezinde de Çin var. Kentte, bu ülkeden ithal edilen 400 ton GDO'lu mısır gluteni ele geçirildi
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir firma tarafından serbest dolaşıma giriş beyannamesi ile ithal edilen 'mısır gluteni'nin işlemlerinde sahte tarım uygunluk belgesi kullanıldığını belirledi.
Yapılan araştırmada, 400 ton ürünün Çin'den getirilerek antrepoya alındığı, firmaca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne uygunluk belgesi için müracaat edildiği halde ürünlerin daha sonra başka bir firmaya devredildiği belirlendi.

Ayrıca, söz konusu firma tarafından Mersin Gümrük Müdürlüğü'nce tescilli serbest dolaşıma giriş beyannamesinin düzenlendiği de saptandı.
BELGELERİ SAHTE ÇIKTI
Beyanname ekinde Mersin Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınmış uygunluk yazısı olduğunu gören ekipler, yaptıkları araştırma sonucunda söz konusu belgenin sahte olduğunu belirledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.