Mehmet Mert

Mehmet Mert

Hasan 2 salak Osman 4…!

Hasan 2 salak Osman 4…!

Sülfürik asiti bilirsiniz.
Lisede kimya öğretmenlerimizin, Hasan 2 Salak Osman 4 diye ezberletmeye çalıştığı, H2SO4, formüllü güçlü bir mineral asididir. 
Suda her konsantrasyonda çözünebilir. Olası kaşifi 8. yüzyıl simyacısı Cabir bin Hayyan tarafından verilen ismiyle Yenime uğratıcı, renksiz ve yoğunluğu yüksek sıvıdır. 
Ne alaka şimdi diyeceksiniz değil mi?
Yazının sonunda ne alaka olduğunu göreceksiniz.
Kim bu salak Osman!

Şimdi bir belediye düşünün.
Belediye başkanı, meclis üyesi ve başkan yardımcısı da eski partilisi.
Bu arkadaşlar CHP yönetimini ele geçirerek ilçede belediyeyi alıyorlar.
Başkan yüksek bütçeli belediyede zaman içerisinde paraya para demiyor. Çevresindeki herkesi ihya ediyor. Gel zaman git zaman meclis üyesi ‘Ben ne zaman para kazanacağım’ diyerek isyan ediyor.
Ve bu arkadaş bakıyor ki başkandan bana fayda yok, belediyede para kaynağı bulunan bir müdür ile iş birliği yaparak bir tane de kolayca söz geçirecekleri iş adamı bulup paravan bir şirket kurduruyor.
Şirket kılıfına uydurulan ihaleler ile ve ödenekler ile son aylarda üst üste epey yüklü para çekiyor. Çekilen paralardan yüzde 20 paravan şirket sahibi salak Osman 4’e geri kalan yüzde 80 ise yüzde 40’arlı olarak meclis üyesi ve müdür arasında pay ediliyor.
Bu durum belediye başkanını dikkatini çekiyor.
Başkan çevresine talimat yağdırarak hemen bu düzenin bozulmasını sağlıyor ve eski partili arkadaşını sert bir şekilde uyarıyor.
Şimdilerde herkes meclis üyesi ve belediyedeki müdürü biliyor ancak salak Osman dördü merak ediyor.

Herkes şirketin peşinde..!
Nasıl anladınız mı bari, modern zamanın sülfürik asit formülünü.
Neymiş; Hasan 2 Salak Osman 4…!
Bu günlerde belediyede herkes bu şirketin peşinde.
Bir an önce şirket sahibi Salak Osman 4 ile tanışarak kısa yoldan zengin olma dersleri almayı düşünen ilçe halkı bu imkanı belediye meclis üyesine ve belediyedeki müdürüne tanıyan belediye başkanına ise ders vermek için seçimleri bekliyorlar…!

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi