Mehmet Mert

Mehmet Mert

Hayaller ve gerçekte olanlar!

Hayaller ve gerçekte olanlar!

 Sosyal medya sağ olsun. Ne zaman sıkışsak imdadımıza yetişiyor. Günlük yazımı yazmaya başlayayım derken hangi konudan gideyim diye düşündüğümde bilgisayarımda bir fotoğraf gördüm. Hayaller; Van Persie, gerçekler; tam tersi! Hadi bakalım bunlarda benim hayallerim ve gerçekte olanlar!
*
Hayaller; dünyanın başkenti İstanbul'da yaşamak, gerçekte olan; dünyanın trafik rezaleti yaşanan şehirde yaşamak!
*
Hayaller; günde 10 milyon satan gazetede yazmak, gerçekte olan; 20 milyon nüfuslu şehirde günlük 8 bin 500 adet basılıp, elden abone ve YAY-SAT tarafından dağıtımı yapılmasına rağmen sadece 7600 adet satan gazetede yazmak!
*
Hayaller; aylık 10 bin dolarlık gelire sahip olmak, gerçekte olan; borç harç içinde yüzerek geçinmeye çalışmak!
*
Hayaller; Cem Boyner ile ortak olmak, gerçekte olan; Ali Tarakçı ile ortak olmak!
*
Hayaller; Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı, gerçekte olan; İYGAD başkanlığı!
*
Hayaller; en az 15 odalı, havuzlu, otoparklı, deniz manzaralı, 300-400 m2 evde yaşamak, gerçekte olan; otoparkı yok, havuzu yok, kapıcısı yok mahalle arası evde yaşamak!
*
Hayaller; boy 1.85, kilo 75, gözler mavi, vücut sportmen, gerçekte olan; 170 boylarında kara kuru bir herif!
*
Hayaller; kendi matbaası ve tesisleri olan, yüzlerce çalışanı olan, milyarlık cirosu olan bir gazetenin patronu olmak, gerçekler; belediye dükkanında kiralık, 15-20 çalışanı olan kendi yağı ile kavrulmaya çalışan bir gazetenin ortaklığı!
*
Hayaller; kişi başına düşen yıllık milli gelir ortalaması 100 bin olan bir ülkede yaşamak, gerçekte olan; kişi başına düşen yıllık milli gelir ortalaması bin, ikibin bin olan bir ülkede yaşamak!
*
Hayaller; insan haklarına, çevreye, doğaya, kadına, barışa, sevgiye sahip çıkılan bir ülkede yaşamak. Gerçekte olan; her gün çatışmaların yaşadığı, anaların ağladığı, ağaçların yok edildiği, kadınların işkence gördüğü, dövüldüğü bir ülkede yaşamak!
Hayaller; eğitim seviyesi üniversite olan bir ülkede yaşamak, gerçekte olan; 15 yıldan fazla üniversiteyi okumayan birisinin yönettiği bir ülkede yaşamak!
*
Hayaller; centilmenlik ortamında seçimlerin yaşadığı, siyaset yapıldığı bir ülkede yaşamak. Gerçekte olan; alçak, namussuz, şerefsiz, iğrenç, yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyen utanmaz, kaypak, hain, yavşak kelimelerinin önüne gelene kullanıldığı bir ortamda yaşamak!
*
Hayaller; spor müsabakalarında çoluk, çocuk maçlar gidip neşe içerisinde oradan ayrılmak. Gerçekte olan; bırakın çoluk çocuk maçlara gitmeyi, koruma eşliğinde bile statlara girmeye çekinmek!
*
Hayaller; prensip sahibi, ahlak sahibi, vicdan sahibi esnafın hizmet verdiği bir memlekette yaşamak. Gerçekte olan; müşteriyi kazıklamak için elinden geleni ardına koymayan esnafın barındığı bir memlekette yaşamak!
*
Hayaller; hasta kapıdan göründüğünde önce onun hastalığı ile ilgilenmeye çalışan bir hastanelere sahip olmak. Gerçekte olan; hasta can çekişerek hastaneye gelse de önce parası var mı yok mu ona bakan hastanelere sahip olmak!
*
Hayaller; yayınladığı haberin doğruluğunu araştıran, emin kaynaklardan öğrenen, daha sonra yayına veren bir medya dünyasının hizmet verdiği ortamda gazetecilik yapmak. Gerçekte olan; reytinge, satışa, asparagasa önem veren habercilik yapanların revaçta olduğu bir ortamda gazetecilik yapmak!
*
Hayaller; bu ve buna benzer köşe yazılarını okuyan okurların en az yarısı tarafından olumlu veya olumsuz eleştirilere maruz kalmak. Gerçekte olan; ayda senede bir okurun eleştirisini web veya sosyal medya üzerinden iletmesi!
*
Hayaller; dün şöyle veya böyle geride kaldı, yarın ne olacağız bilemiyoruz, bari bugünü doğru dürüst yaşamak. Gerçekte olan; yalan dünyayı boş verin ölümsüz dünya için neler yaptınız onlardan bahsedin!
*
Hayaller; aklıma geldikçe bu tür hayalleri sizlerle paylaşmak, gerçekte olan; verilen hangi söz tutuluyor ki! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi