HÜKÜMET DÖKÜLÜYOR! YA MUHALEFET?

Hükümet 17 Aralık’tan beri panikte.O gün bu gündür rüşvet ve yolsuzluk olaylarının baskısı altında bunalıyor.Bunların üstünü örtmeye çalışırken muhalefet pek etkili olamıyor.sadece ”hırsız var!” diye bağırıyor.Yalnız  bunu yapmıyor.Bu arada  kendi ayağına da sıkıyor.

MUHALEFET NİÇİN ETKİSİZ?
Neden böyle yapıyor? Hükümet dökülürken muhalefet niçin etkili olamıyor? Neden yol alamıyor? Çünkü iktidarın gerici de olsa bir ideolojisi var.Muhalefetse ilkesiz.Stratejiden yoksun.Günü birlik politika yapıyor.Bir hedef belirleyip o noktaya ateş edemiyor.Muhalefetin bu zayıflığından yararlanan iktidar,yolsuzluğu örtmeye hatta lehine çevirmeye çalışıyor.”Yolsuzluk yok, iç-dış çıkar çevreleri bize tuzak kurdular”diyerek mağduru oynayıp tabanını bir arada tutmaya uğraşıyor.Yani üste çıkmaya…
Muhalefet liderleri bu koşullarda bile, her yanı dökülen iktidara karşı bir şey yapamadıkları gibi yapmak için ortaya çıkana da fırsat vermiyorlar.Çünkü kendi yetersizliklerinin görülmesinden korkuyorlar.Bu yüzden partileri içinde ikinci adam yetiştirmeyen genel başkanlar,partileri dışında sivrilen toplum önderlerini de itibarsızlaştırıp etkisiz hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Ülke çıkarlarını geri plana itip kendi geleceklerini düşünüyorlar.

FEYZİOĞLU’NUN ÇIKIŞI
Bir kumpasla içeri tıkılan Balyoz ve Ergenekon tutuklularının esaretten kurtulmaları için makul ve mantıklı bir öneriyle ortaya çıkan TBB Başkanı hem tutsaklardan hem de toplumdan büyük destek gördü.Hemen her kesim onun öngördüğü hukuksal çözümü onayladı.Bu durdum karşısında muhalefet liderleri gölgede kaldıkları psikolojisiyle sudan gerekçelerle TBB Başkanı Feyzioğlu’na ve önerdiği hukuksal çözüme karşı çıktılar.Onlar böyle yapınca,onlardan etkilenen  Zaman,Bugün hatta Sözcü  gazeteleri de onların açtıkları  kapıdan girerek bu saygın hukuk adamına saldırdılar.
Toplumun çoğunluğu,yolsuzluğa batmış iktidarı eleştiri bombardımanına tutarken ve yıllardır  içerde yatan tutsakların nasıl özgürleşeceklerine  kafa yorarken, bir de muhalefet liderlerinin kompleksleriyle,siyasi mantıktan yoksun temelsiz karşı çıkışlarıyla uğraşmak zorunda kaldı.Toplumu yönlendirecek olan muhalefet,topluma ters düştü.Oysa muhalefet hem yolsuzluğun üstüne gidebilir hem de Balyoz ve Ergenekon tutsaklarının özgürlüklerine kavuşmaları için çalışabilirdi.
Kendini sağlama almak için zaman zaman iktidardan yana kalem oynatan Yılmaz Özdil,10 Ocak 2014 Tarihli Hürriyet’teki  yazısını şu serzenişle bitiriyordu:
“Düşün kardeşim yakamızdan.Kendinize hayrınız yok.Bari gölge etmeyin.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi