İKİ YÜZLÜ SİYASET

Dinci-gerici kesim takiyyeyi,asıl yüzünü saklamak,gerçek kimliğini gizlemek için icat etmiştir.Bu bir Muaviye yöntemidir.Muaviye’nin siyasal çıkarı için Kuran’ı kullanarak barış ister gibi görünüp Ehli Beyt’i pusuya düşürerek katlettiğinden beri sahte dinciler ikiyüzlülüğü yöntem edinmişlerdir.Çünkü dine aykırı ve ahlak dışı olduğu bilinse bile takiyyenin,sonuca ulaşmada işe yaradığını iyi bildiklerinden,1400 yıldır bu yöntemi,mütedeyyin Müslümanlar’ıiğfalde kullanıyorlar.
Takiyye bunların can simididir.Ne zaman meşru olmayan ve gayri ahlaki bir iş yapmayı planlasalar,bu can simidine sarılıyorlar.Dürüst Müslümanlar’a yanlışı doğru,haramı helal,bidatı din gibi göstererek amaçlarına ulaşıyorlar.Hem de zafer kazanmış komutan tavrıyla ve de taraftar kazanmış olarak…

AKP,Muaviye icadı bu yöntemin yani takiyyenin on yıldır ülkede en kurnaz fakat en kaba uygulayıcısı. Bu yöntemi uygularken AKP üç şeyden güç alıyor:İnsanımızın daha çok gördüğüne inandığı varsayımından,parti olarak algıyönetimindeki becerisinden ve din istimrarcılığındaki maharetinden.

AKP,uyguladığı Makyavelist siyasette o denli mahir ki,PKK’ye çatarken İsrail’le,ona meydan okurken KCK’yle,Esad’a efelenirken de her ikisiyle gizli iş çeviriyor.Erdoğan’ın,”van münit” tiyatrosuyla milletin dikkatini İsrail aleyhtarlığına çekerken,kapalı kapılar ardında onlarla askeri,siyasi anlaşmalar bağıtlamakta olduğu daha sonra öğrenildi. PKK’ye veryansın ederken onlarla dolaylı olarak Oslo’da gizli görüşmeler yaptığını da daha sonra öğrendik.
Şimdi Erdoğan,BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu işliyor.Oysa asıl konu bu değil. BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmayacağını herkes biliyor.Onun on yıllık siyaset yapma geçmişi her şeyi anlatıyor.O,dikkatleri,toplumun hassas olduğu kimi konular üzerine çekerek, gizli mahfillerde malum odaklarla bazı hususları masaya koyup,gözlerden ırak pazarlık konusu yapıyor.Son günlerde gündeme,hızla farklı konuları getirmesi onun sıkıştırıldığını gösteriyor.

Erdoğan,çoğu yurttaşın göremediği bu ikinci yüzü yani gizli pazarlıkçı yanı deşifre edilince köpürüyor,”kanıtlayamayan şerefsizdir!” diyerek,aleyhinde oluşan algıyı silmeye çalışıyor ama artık pek başarılıolamıyor.Hızla güven kaybediyor.
Erdoğan’ın gündem değiştirerek gizli mahfillerde iş çevirme yöntemi artık işe yaramıyor.Millet onun söylediklerinin daha çok arka planıyla ilgileniyor.Kendi tabanı bile.Bu da Erdoğan’ı sinirlendiriyor.
Şimdi Erdoğan’ın gündeminde, dikkatleri başka noktaya çekmek için Muhteşem Yüzyıl var.O,bu kurgusal sinema olayını dizi olmaktan çıkarıp tarihsel belgeymiş gibi değerlendirerek toplumu bu konuyla meşgul edip başka işler çevirmek istiyor belli ki.Onun,Muhteşem Yüzyıl eleştirisinin arka planında,Atatürk Barajı suyunu el altından İsrail’e bağlama pazarlığı olduğu hemen ortaya çıktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi