İSKİ BELASI DEVAM EDİYOR

Yıllardır yazıyorum bu İSKİ yani İstanbul su kanalizasyon işleri kısa adı da İSKİ ama ne İSKİ Çatalca’mıza bir bela.Düşünebiliyor musunuz hangi ilçe su kaynaklarını büyükşehre vererek kendisine zulüm ederek suyunu
geri sana satacak, bütün içme su kaynaklarımızı kullanacaksın buda yetmez gibi, barajları da Çatalca’nın su kaynaklarından dolduracaksın dönüp, aynı suyu Beyoğlu’ndaki fiyatın aynısını benim Çatalcalı köylümden alacaksın.
Bu başlı başına vicdansızlık buna alıştık artık. Gelelim bunları yaparken İSKİ’nın Çatalca’ya ne hizmeti var? ona bakalım.
 
Fazla para almalarından da vazgeçtik, 15 gündür Çatalca’da sular resmen çamur akıyor, yüzlerce kişiye sordum ev hanımlarına sordum sularımız batak gibi diyorlar. Sabah kalkın 2 yumurta haşlayın ve haşlanmış yumurtanın
suyuna bakın, resmen çamur ve haşladığınız kap yıkasanız da çıkmıyor.. 15 gündür Çatalca’da sular pis akıyor vatandaş soruyor sularımız test edildi mi? mikrop oranı nasıl acaba tahlile gönderildi mi? bilen yok kimisi de tahlile gitse ne olur sularımız pis çıksa bile haberimiz olmaz. Tahlil yapanda yaptıranda aynı olursa sonucu asla öğrenemeyiz dediler. Çatalca’nın bazı köylerinde kanalizasyon olmasına rağmen yeniden kazılıp tekrar kanalizasyon yapılmasına vatandaşlar anlam veremiyor, örneğin Karacaköy kanalizasyonu ne yazık ki İSKİ tekrar yolları kazarak yeniden aynı işlemi yapması manidar karşılandı. Devletin malını çarçur etmeye kimsenin hakkı yok dediler.

İSKİ’nın görevleri nelerdir bilen var mı? bende bilmiyordum gözlerimle görünce öğrendim, nasıl mı? Sizce İSKİ’nın görevi sadece yapılmış kanalizasyonları keyfine göre sökerek bir daha yapmaması mıdır? yoksa su arızası kanalizasyon arızasını da gidermek görevi değil mi? meğersem değilmiş bende öğrendim. Pazar günü bizim apartman mutfak giderlerinden dolayı kanalizasyon tıkalı, yöneticimiz rica etti bende İSKİ’yi  aradım gün içinde geleceklerini söylediler, ve geldi de ama gelmez olsaydı geldi şöyle bir baktı biz bunu yapamayız, neden çünkü bu kanalizasyon değil, nasıl olur ev içi değil ki dışarısı tıkalı müdahale edin vatandaşın evine  su giriyor dedikse de yok yapamayız, biz size bir sucunun telefon numarası verelim arayın o açar.

Hemen aklımıza gelen acaba sucuyla İSKİ görevlisi ortak mı çalışıyor? hani sen git arızaya yapamayız de mağdur zaten mağdur, beni arasın misali aradık ustada kendi adamı olduğu belli sanki gelmiş yeri görmüş gibi tamam ağabey ben biliyorum orasını sabah geleceğim tamam dedim ben arayınca gelirsin.  Aramadık  kanalımız hala tıkalı ben buradan diyorum hey İSKİ faturalarda yazan atık su bedelini alıyorsunuz o bedel bizden yana haram zıkkım olsun emi, gelinde görün mahalledeki kokuyu kanalizasyon işlerini İSKİ yapmayacaksa kim yapacak? Bulgaristan’dan tesisatçımı getirelim? ayıptır ayıp hem Çatalca’mızın bütün doğal kaynaklarını kullanacaksınız hem de hizmet vermeyeceksiniz,İSKİ’ nin yetkililerine duyurulur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi