Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

İstanbul ilçeleri için adı geçenler!

Yerel seçim yaklaşırken bol bol tahminler yapılır. Eskiler buna “seçim toto” veya “aday toto”  derlerdi. Bizde eskiden kalma geleneği sürdürelim dedik ve başladık nabız tutmaya. Bakalım seçim sonucu ne olur? Bilenler bilir, 2009 seçim tahminlerimizde pekte yanılmamıştık (isteyenler Youtobe’de 2009 tahminimizi izleyebilirler).

Biz bugünkü yazımızda İstanbul un bazı ilçelerinde CHP kimleri aday gösterebilir veya kimlerle kazanır bunu kaleme aldık. Bakalım bundan sonra neler değişecek.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nunazda olsa şansı olmasına rağmen İstanbul CHP İl eski Başkan Yardımcısı Metin Kaya ve ismi gizlenen bir hanımında aday olabileceği yönünde görüş ağırlığı var. Ancak biz Metin Kaya’nın mevcut belediye başkanıda dahil olmak üzere adayların tamamındanbir adım önde olduğunu düşünüyoruz.

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç bizce Maltepe’ye kesin aday gibi. Ali Kılıcın alacağı görevi en güzel şekilde yapacağından hiç kuşkumuz yok.

***

Sarıyer’de Şükrü Genç tüm aday adaylarından bir adım önde olmasına rağmen Nazan Özbaykal’ınİl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı için “Ankara'daki abilerinize güvenmeyin. Ankara'daki abilerine kaparo yatıranların kaparoları yandı. Bol sıfırlı çekleri verenler çeklerini geri alsın”demesini, sorduğumuzda verdiği cevap “evet aynen böyle demiştir”çıkışı genel merkezde nasıl bir karşılık bulur derseniz; Kılıçdaroğlu parti içinde tartışma istemiyor. Ancak Nazan Özbaykal’ın çıkışı karanlıkta kalan bir konunun aydınlanmasında delil olursa bizce Özbaykal Sarıyer’in esin adayı olur diye düşünüyoruz. Baştan dediğimiz gibi mevcut başkan Şükrü Genç şuan için önde görünüyor.

Sarıyer’in komşusu Beşiktaş dadaSeyfulahBaysülen adı ön palanda olmasına rağmenbir kadın siyasetçinin hemde şuan müracaatı dahi olmayan bir hanımın getirileceği yönünde duyumlarımız var.

Eyüp, Karadenizli aday adayı Av. Mustafa Terzi’nin adı kulislerde oldukça sık geçiyor. Eyüp’te “aday ya Rumeli yada Karadeniz kökenli olmalı” tezine katılıyoruz. Adayınız Rumeli kökenliyse altını(meclis) Karadenizlilerle, Kara denizli ise Rumelilerle desteklemek gerek diye düşünüyoruz.

Beyoğlu’nda Aylin Kotil oldu gibi.

Şişlide Dursun Bulutismi dolaşıyor.

Kâğıthane Sinoplu Musa Can’ın olabileceği ağırlık kazanmaya başladı…

ZeytinburnuMustafa Fazlıoğlu isminde anlaşıldığı duyumlarımız var…

***


Avcılar;
Erkek egemen siyasetin halen geçerli olduğu ülkemizin şirin ilçelerinden Avcılar için kadın adaylarda favori halen Handan Toprak. Avcılar’da adaylığa yakın diğer aday adaylar ise mevcut başkan Mustafa Değirmenci, Orhan Duran, Cafer Çınar ve onları zorlayacak hatta sürpriz yapacak isim Erhan Bozan gibi duruyor. Saydığımız bu isimler birbiriyle yarışır diyor diğerlerini şimdilik bu yarışta göremiyoruz. Ancak unutmamak gerek ki, siyaset henüz yeni ısınıyor saydığımız beş aday adayının dışında olanlarda her an atak yapabilir.

Bakırköy; Mustafa Sarıgül gelirse ben kesin Bakırköy ün adayıyım dediği söylenilenCHP Bahçelievler ilçe başkanıRıza Akpolat’ın tutarı yok. İstanbul CHP İl eski başkan yardımcısı Ziya Disanlı ve PM üyesi İbrahim Yener’in ismine Selçuk Biber’i de eklemekte fayda var. Ancak, mevcut Belediye Başkanı halen en favori aday gibi. Buna rağmen PM üyesi İbrahim Yener’in olası bir sürprizine hazır olmak gerek!

 Bahçelievler; aday adayı YDK üyesi ve 2011 seçimlerinde 3. Bölge Milletvekili adayı Turan Aydoğdu oldukça şanslı.

Küçükçekmece; Oruç Oymak'ın başı çektiği çekmece’de Gökhan Gümüşdağ, Gürkan Canıl’da izlenmeli. Oruç Oymak'ı zorlayacak olanların bu iki isim olacağına dikkat çekmek istiyoruz. Ancak Oruç Oymak'ın hatırı sayılır bir yol aldığını da bilmek gerek diyor ve ekliyoruz; bildiğiniz gibi Oruç Oymak 2011 yılının en başarılı meclis üyesi seçilmişti…

Esenyurt; son tarih olan 2 Eylüle kadarbaşvuru yapan adaylar içinde Kemal Deniz Bozkurt’u zorlayacak aday adayı yok gibi.

Beylikdüzü; ilçe eski başkanı Ekrem İmamoğlu tüm adaylardan birkaç adım önde görülüyor. Mevcut adaylar içinde İmamoğlu’nu Ankara’da zorlayacak başka bir aday adayının olmadığı görüşü ağırlıkta olmasına rağmen Hakan Bayrakçı’nın adı da kulislerde dolaşıyor…

Büyükçekmece;Hasan Akgün’ün işi garantilemiş gibi oldukça rahat hareketleri sanırım tecrübeye dayalı olsa gerek. Büyükçekmece’de Erkan Koçali atak yapabilir diye düşünüyoruz...

Çatalca; mevcut belediye başkanı Cem Kara kesin gibi. Sarıgül’ün yol arkadaşıEngin Akman’ın aday gösterilebilmesinin Cem Kara’dan sonra “belki”olabileceğinidüşünüyoruz.

Silivri’de yarış, Selami Değirmenci ile mevcut başkan Özcan Işıklar arasında geçer diye düşünüyorduk, ta ki Sarıgül konvoyunun Silivri’den geçeceği güne kadar. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun Sarıgül’e destek isteyen (il talimatıyla)mesajına çok hızlıve acemici bir refleks ile karşılık veren Özcan Işıklar’ınacele etmesi sonucu bütünlemeye kaldığını,yeniden güven tazelemesinin gerektiğini düşünüyoruz. Selami Değirmenci'nin Ankara temasları oldukça verimli geçti diye biliyoruz!

Bu yazımızda sevinenler üzülenler olacaktır. Unutulmasın ki siyaset uzun solukludur ancak bezen 24 saat çok erken, bazen ise çok geçtir. Siyasette durağan olmaya hiç yer yoktur. Bu nedenle sadece seçim zamanı ortaya çıkan adaylara naçizane önerimiz “hayat süreklilik ister, siyasette tatil yoktur” lütfen bunu dikkate alın diyoruz…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi