İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan, Bahçelievler’de yapımı tamamlanan 23 Nisan Milli Egemenlik Stadı ve Zemin Altı Otoparkı’nın açılış törenine katıldı. Uzun yıllar toprak saha olarak kullanılan alan, İBB tarafından yeniden düzenlenerek Türk sporuna ve ilçe yaşamına kazandırıldı.
Yeni tesis, yalnızca bir stat olarak değil; Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi, Enstitü İstanbul İSMEK, İBB Ders Atölyeleri ve İSPARK zemin altı otoparkını da içeren çok yönlü bir yaşam kompleksi olarak hizmet verecek.
Açılış töreninde sırasıyla Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek konuşma yaptı.
Bir Stat Değil
Aslan, açılışı yapılan yapının yalnızca bir spor sahası olmadığını vurgulayarak, buranın aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak tasarlandığını belirtti. Kompleks içinde Enstitü İstanbul İSMEK, İBB Ders Atölyeleri, etkinlik alanı, Beltur Kafe ve Çocuk Etkinlik Merkezi’nin yer alacağını söyledi.
732 araç kapasiteli zemin altı otoparkın da bölgenin önemli bir ihtiyacına yanıt vereceğini kaydeden Aslan, yatırımın Bahçelievler için işlevsel ve kapsamlı bir kazanım olduğunu ifade etti.
Toprak Sahadan Kompleks
Açılışı yapılan alanın 1982 yılından itibaren toprak futbol sahası olarak kullanıldığını hatırlatan Aslan, 1992’den sonra Türkiye Futbol Federasyonu tarafından burada resmi lig maçları oynatıldığını söyledi. 2017’de yıkılan stadın yerine ilk etapta yalnızca zemin altı otopark ve üst bölümde yeşil alan planlandığını belirten Aslan, amatör spor kulüplerinin talepleri doğrultusunda projenin revize edildiğini anlattı.
Yaklaşık 950 kişilik tribüne sahip 23 Nisan Milli Egemenlik Stadı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18’inci stadı olacağını ifade eden Aslan, tesiste yıllık yaklaşık 3 bin 500 kişinin 70 bin seans kullanım sağlayacağını düşündüklerini aktardı.
Spor Yatırımları Sıralandı
Nuri Aslan, 2019’dan bu yana İstanbul’a 27 yeni spor tesisi kazandırıldığını, 4 tesisin de yeniden işlevlendirilerek toplam spor tesisi sayısının 75’in üzerine çıkarıldığını söyledi.
2025 yılından itibaren açılan tesisler arasında Sancaktepe Sefa Spor Tesisi, Ataşehir Yenisahra Spor Tesisi ve Küçükçekmece Filenin Sultanları Spor Tesisi’ni sayan Aslan, 2026’da ise Fatih Güreş İhtisas Spor Tesisi Sadettin Tantan Yerleşkesi, Zeytinburnu Çırpıcı Spor Tesisi ve Sporcu Sağlığı ve Performans Merkezi, Şişli Kuştepe Spor Tesisi ile bugün açılışı yapılan Bahçelievler 23 Nisan Milli Egemenlik Stadı’nın hizmete alındığını belirtti.
Yenileme yapılan tesisler arasında Balat Spor Tesisi, Çilekli Spor Tesisi, Fatih Spor Kompleksi ve Beyoğlu Spor Kompleksi’ni sıralayan Aslan, yapımı süren yatırımları da tek tek anlattı. Bağcılar Ebubekir Parkı Zemin Altı Otopark ve Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kartal Komşuluk ve Dayanışma Kültür Spor Tesisi, Pendik Velibaba Spor Tesisi, Üsküdar Küçüksu Mahallesi Spor Tesisi, Ataşehir İçerenköy Spor Tesisi ve Zemin Altı Otoparkı, Küçükçekmece Ayamama Yaşam Vadisi içindeki spor tesisleri, Sultangazi Esentepe Kültür Merkezi ve Spor Tesisi, Maltepe Su Sporları Merkezi, Başakşehir Petek Okulları Spor Tesisi ve 10 okulda yapımı süren spor salonlarının devam eden yatırımlar arasında yer aldığını söyledi.
Siyaset Anlayışımız
Aslan, tesisin sosyal etkisine de değinerek, burada spor yapan çocukların, ders çalışan gençlerin ve otoparkı kullanan vatandaşların doğrudan hayatına dokunacak bir hizmet sunulduğunu söyledi.
“Burada top koşturan bir çocuk gelecekte bir dünya yıldızı olmayı hayal edecek” diyen Aslan, “Burada ders çalışan bir genç ülkesine hizmet edecek ve bir mühendis, bir doktor olmayı hedefleyecek. Burada otoparkına arabasını bırakan bir vatandaşımız devletinin, belediyesinin onun hayatını kolaylaştırdığını görecek. İşte bizim siyaset anlayışımız budur: İnsana dokunmak, hayatı kolaylaştırmak, umudu çoğaltmak. Bu hizmetimizin adını 23 Nisan Milli Egemenlik koymamızın ardındaki düşünce de her koşulda, her yerde egemenliğin milletimize ait olduğunu hatırlamak ve hatırlatmaktır. Biz İstanbul'un muhafızıyız. Bu şehri, bu Cumhuriyeti, bu umudu büyütmeye, haksızlığa karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Umut burada, hizmet burada ve gelecek burada. Biz buradayız, halkımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.