CHP’li kadınlar çok kızgın!

CHP’li kadınlar çok kızgın!
İstanbul’daki CHP’li kadınlar, özellikle son günlerde kadınları hedef alan ve küçük düşürmeye çalışan saldırılara ‘Tornadan çıkmadık, kimsenin tornasına girmeyeceğiz’ diyerek yanıt verdi.

CHP’li kadınlar, özellikle son günlerde kadınları hedef alan ve küçük düşürmeye çalışan saldırılara Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla yanıt verdi. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanlığı’nın düzenlediği basın açıklamasına ilçe kadın kolları başkanları ile kadın kolları üyeleri yoğun katılım gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven ve il yöneticileri de basın açıklamasına katılarak kadınlara destek verdi.

“Tornadan çıkmadık, kimsenin tornasına girmeyeceğiz” yazılı pankartların açıldığı eylemde, basın açıklamasını tüm kadınlar adına CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Fevziye Pehlivan okudu.  

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 

Kadını yok sayan zihniyete hayır diyoruz!...

 Biz kadınları 2. Sınıf gören zihniyetin ülkemizde her geçen gün egemen olmaya başladığını görüyoruz. Kadını yok sayan bu zihniyete hayır diyoruz. Atatürk devrimleri ile bize verilen hakları kimseye kolay teslim etmeyeceğiz. Çağdaş ve laik cumhuriyetin sorumluluğunu taşıyoruz. Bizler cumhuriyet kadınlarıyız. Bizler halkız. Bizler kurtuluş Savasında erkeğin arkasında değil yanında savaşan kadınlarız.

Kadının dekoltesini tecavüze gerekçe sayan anlayışa teslim olmayacağız. Kimsenin bizi karanlığa gömmesine izin vermeyeceğiz. Bizler erkeklerin yanında yürüyeceğiz arkasında değil. Bizler eğitimde, çalışma hayatında eşit koşulda var olacağız. Çocuklarımız için aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Er geç bunu kazanacağız.

 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemiz kadının yegâne güvencesi olacağız. Bizler kadınımızın hiçbir zaman haksızlığa uğramasına göz yummayacağız. Her annenin, her kadının, her genç kızımızın hak ettiği özgür yaşam hakkını kullanabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler tornadan çıkmadık bazılarının istediği gibi kimsenin tornasına girmeyeceğiz. AKP’ye olaylara sessiz kalan hükümete sesleniyoruz.
BİZ KADINLAR SİZE EN BÜYÜK CEVABI 12 HAZİRAN’DA SEÇİM SANDIĞINDA VERECEĞİZ.
Özgürleşen bu topraklarda “mor çiçekler” açacak artık!

 Onların gözlerindeki korkuyu siz de görün… Bizden, kadınlardan korkuyorlar. Sabah çocuğunu okula yolcu eden anneden, Zonguldak da madene inen kocasının sağ çıkması için dua eden kadından korkuyorlar. Biz yurdun uzak bir yerinde kar kış demeden okula gitmek için mücadele eden kardelenlerin sesiyiz. Biz ekmek parası için evlere temizliğe giden kadının sessisiyiz,  Biz dev plazalarda, aldığı tüm eğitime donanımına rağmen erkek egemen topluluğa rağmen çalışmakta olan kadınlarımızın sesiyiz, biliyoruz bizden korkuyorsunuz, korkunda, çünkü biz geliyoruz.

Kadınları aşağılayanlar, hakaret edenler, bize tacizi, tecavüzü reva görenler, gözlerindeki korkuyu görüyoruz. Ama korkunun ecele faydası yok. 12 Haziran gelecek ve aşağılandığınız, ikinci sınıf gördüğünüz biz kadınlar size en büyük dersi vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.