DÖNÜŞÜM YOK AMA RANT VAR!

DÖNÜŞÜM YOK AMA RANT VAR!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinden önce ki İBB yönetimini eleştirdi. “İmar değişiklikleriyle bir takım imtiyazlı kişilere, milyarlarca dolarlık rant sağladılar” diyen İmamoğlu, “Bakın; dönüşümden bahsediyoruz.

İBB’nin böyle bir adımı yok, böyle bir hassasiyeti yok. Diğer taraftan neler yapılmış? İmar değişiklikleriyle adama, kişiye, bir takım imtiyazlı kişilere, milyarlarca dolarlık rantlar” ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10x10=100 Büyük Proje” toplantılarının 7. ve 8.’sini, “Girişimci ve sürdürülebilir İstanbul için tam yol ileri” başlığıyla gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İla Başkanı Özgür Çelik, CHP’nin Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ve Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat da sunumda İmamoğlu’na eşlik etti.

Konuşmasının başında vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutlayan İmamoğlu, “Nevruz, bu topraklar için çok özel bir kutlama anı, bir bayram. Birbirini hisseden ve birbirini konuşan, birbirini ağırlayan, birbirini coşkuyla karşılayan muazzam bir gün. Nevruz Bayramı kutlu olsun, güzelliklere vesile olsun” şeklinde konuştu.

Tek anladıkları beton

Gelişmiş ve büyüyen bir ekonomi için, İstanbul’un sahip olduğu iki büyük potansiyel olduğunu belirten İmamoğlu, “Birincisi; Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. İstanbul, yüzde 70’lere varan çalışma çağında olan nüfus oranıyla, Avrupa Birliği ortalamasının çok üzerinde ve önemli bir avantaja sahip” dedi. İkinci önemli potansiyelin ise İstanbul’un stratejik ve jeopolitik konumu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul, Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı yer, bir Dünya kenti, küresel bir güç. Maalesef gençlerimize olduğu gibi, İstanbul’a da özensiz davrandılar, ihanet ettiler. Maalesef gençlerimize olduğu gibi, İstanbul'a da özensiz davrandılar. Açıkçası bu özensizlik sonucunda bir ihanet kavramını ürettiler ve ‘İstanbul'a ihanet ettik’ itirafının sahibi de kendileri. İstanbul’u sadece bir rant alanı olarak gören anlayış, dünya bambaşka bir yere giderken, İstanbul’u sadece inşaat ekonomisine mahkum etti. Tek anladıkları beton ve imar rantı. Bu kafayla geldiğimiz yer ortada” diye konuştu.

Belge ve dosya var!

“İBB’nin bizden önce dönüştürdüğü 1 tane bina yok; sıfır” diyen İmamoğlu, “Diğer taraftan, imar değişiklikleriyle adama, kişiye, bir takım imtiyazlı kişilere, milyarlarca dolarlık rant sağladılar. Bakın; dönüşümden bahsediyoruz. İBB’nin böyle bir adımı yok, böyle bir hassasiyeti yok. Diğer taraftan neler yapılmış? İmar değişiklikleriyle adama, kişiye, bir takım imtiyazlı kişilere, milyarlarca dolarlık rantlar… Bunların belgesi var, bunların dosyası var. Bunların, özellikle 2002’den bu yana atılan, 2004’ten bu tarafa atılan bütün adımları bu yönde. Ve soruyorlar rakibimize, İstanbul'da hiç dersine çalışmamış adaya, ‘İstanbul, depreme hazır mı’ diye; ‘Kesinlikle hayır’ diyor. Sonra soruyu soran bir soru daha soruyor: Siz, 1999’dan beri İstanbul'da belediyesiniz, 2002’den beri iktidarsınız. Yani sorumlusu kim’ deyince nutuku tutuluyor. Yani o da biliyor ki, 5 yılda depremle ilgili sorunun çözülmesi mümkün değil. Ama esas sorumluluk, o geçirilen, boşa nafile geçirilen ve bunu bir rant fırsatına dönüştüren o 2002-2004 sonrası İstanbul'un sürecini her yerde hatırlatacağız. İnsanlarımız bundan ürktüler, korktular ve tedbirli hale geldiler ve asla istemiyorlar, şiddetle reddediyorlar” ifadelerini kullandı.

Asla israf etmedik

“Bugün size, beton kanalla rant projeleriyle değil; girişimcisiyle, teknolojisiyle, yatırımcısıyla ekonomisini güçlendiren, ekonomik olarak güçlenirken doğal alanlarını, içme suyu havzalarını tarım alanlarını tahrip etmeyen İstanbul’u, güvenli gıdaya ve suya erişimiyle kısacası sürdürülebilirliğiyle geleceğe taşıyacak yol haritamızı paylaştım” diyen İmamoğlu, “Bu, bilimin ve ortak aklın çizdiği haritadır. Daha önce de söylediğim gibi; biz bu yol haritasını hayata geçirebilecek yegane siyasi kadroyuz. Yönetim anlayış ve ahlakımız, yönetim bilgi ve becerimiz, 5 yıllık performansımız ortadadır. Kendimizi, ‘İstanbul’un muhafızı’ olarak tanımladık ve hep bu özenle hareket ettik. Bizim geçmişimizde, ihmal ya da ihanetle tanımlanabilecek hiçbir şey yok. İstanbul’un kaynaklarını asla israf etmedik. Her zaman İstanbul’un üretici, yenilikçi, yaratıcı potansiyellerini korumak ve geliştirmek için çalıştık. Bundan sonra da İstanbul’un hızının kesilmesine, rotasının geri çevrilmesine asla izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.