Haberdar Gazetesi İ̇stanbul Dünya Kupası İstanbul yollarında

Dünya Kupası İstanbul yollarında

İETT, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası’na katılan A Milli Futbol Takımı için özel tasarımlı otobüs ve metrobüsleri İstanbul yollarına çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşu İETT, A Milli Futbol Takımı’nın FIFA Dünya Kupası heyecanını İstanbul’un cadde ve yollarına taşıdı. Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan FIFA Dünya Kupası 23. kez kapılarını açmaya hazırlanırken, ay-yıldızlı ekibe destek için özel bir görsel çalışma hazırlandı.

Milli heyecan

Türkiye, 24 yıl aradan sonra tarihinde 3. kez Dünya Kupası’na katılarak önemli bir başarıya imza attı. Bu organizasyon öncesinde İETT, şehrin ikonik ulaşım araçlarını turnuva atmosferini yansıtan özel tasarımlarla donattı.

Özel araçlar

Proje kapsamında 6 otobüs ve 3 metrobüs aracı, özel görsel tasarımlarla giydirilerek törenle hizmete alındı. Milli Takım temalı araçlar, İstanbul’un farklı noktalarında vatandaşlarla buluşmaya başladı.

Metrobüsler kesintisiz çalışacak

Turnuva ruhunu taşıyan metrobüsler, 24 saat boyunca kesintisiz sefer yapacak. İstanbul’un 52 kilometrelik metrobüs hattında görev alacak özel araçlar, Asya ve Avrupa kıtalarını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden birbirine bağlarken milli coşkuyu da kıtalararası taşıyacak.

Ay-yıldızlı seferler

Milli Takım tasarımlı otobüsler, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki yoğun güzergâhlarında eş zamanlı olarak sefere başladı. Araçların görev yapacağı hatlar ise 22RE Fatih Sultan Mehmet-Beşiktaş, 76O Avcılar Cihangir Mahallesi-Otogar, 88A Sultangazi Peron-Yenikapı, 16 Pendik-Kadıköy, 16A Pendik-Üsküdar ve 131Y Çekmeköy-Samandıra-Kartal olarak açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *